A családi pótlék összege 12 éve nem emelkedett! Pedig ez a támogatási forma, a magyar társadalompolitika legrégebbi, több mint százéves eleme, ami a családok élethelyzetének javítását célozná.

Jelenleg 12.200 Ft a legalacsonyabb és 25.900 Ft a legmagasabb összeg. A családi pótlék összege függ a gyermekek számától és attól, hogy családban vagy egyedülállóként nevelik e a gyermeket. Kiemelt családi pótlékot kap az, aki fogyatékos gyermeket nevel. Ez alatt az idő alatt az infláció egyre magasabb lett, emelkedtek a gyerekneveléssel kapcsolatos költségek.

Egyre növekszik a dolgozói szegénységben élő családok száma. A kormány még azzal sem törődött, hogy a járvány helyzet miatt sokan elveszítették a munkájukat és nagy nehézséget okoz nekik a gyermekek ellátása.

A családi pótlék reálértéke a kétharmadára csökkent: aki tizenkét évvel ezelőtt 12 200 forintot kapott, az most is ennyit kap, viszont most ez a pénz csak annyit ér, mint tíz évvel ezelőtt, vagyis 8740 forint.

Ez egy kétgyermekes család esetében (ahol gyermekenként 13 300 forint a pótlék) havi 7600 forintot vett ki a családok zsebéből a kormány. Ez a családpolitika a jobb helyzetben élőket segíti, míg a szegényebb családok még inkább leszakadnak, nekik egyre kevesebb jut a támogatásokból. Gondoljunk csak bele! Egy fogyatékos gyermek nevelése esetén 23.300 Ft a családi pótlék!

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő egyedülálló esetén 25.900,- forint az ellátás összege! Akkor, amikor az infláció 7.9 %… 500 Ft egy kiló kenyér, hatalmas áremelkedés volt a hús, a tejtermékek árában… mire elég ez az összeg? És ez nem véletlen: a kormány legfőbb társadalompolitikai célja, hogy konzerválja a fideszes kiváltságosok köré épített, magyarok millióit függőségben tartó rendszert. Nem csak néhány évre, de a következő évtizedekre, sőt, akár évszázadokra is. Lassú kivéreztetése ez Magyarországnak.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Fanta-botrány: kevesebb narancslé, annál több hűhó – a semmiért?

Napok óta foglalkoztatja az internet népét a Fanta-botrány, sorra jönnek az újabb és újabb hozzászólások, vélemények az "ügyben". De mi történt, honnan indult ez...

Budapesti albérlet egyetemistáknak – Ezt tedd, hogy olcsóbban megúszd!

Hamarosan tovább fognak drágulni a már most is nagyon drága budapesti albérletek. Az első fél évben 10-15 százalékkal nőttek az árak a fővárosi albérleti...

Már ez is megfizethetetlen? Megdöbbentően sokat drágultak a nyelvvizsgák

Az áremelés nem kerüli el a nyelvvizsga központokat sem, egy év alatt ismét árat emeltek. Bár az egyetemi felvételihez már nem kötelező a nyelvvizsga...