A családi pótlék összege 12 éve nem emelkedett! Pedig ez a támogatási forma, a magyar társadalompolitika legrégebbi, több mint százéves eleme, ami a családok élethelyzetének javítását célozná.

Jelenleg 12.200 Ft a legalacsonyabb és 25.900 Ft a legmagasabb összeg. A családi pótlék összege függ a gyermekek számától és attól, hogy családban vagy egyedülállóként nevelik e a gyermeket. Kiemelt családi pótlékot kap az, aki fogyatékos gyermeket nevel. Ez alatt az idő alatt az infláció egyre magasabb lett, emelkedtek a gyerekneveléssel kapcsolatos költségek.

Egyre növekszik a dolgozói szegénységben élő családok száma. A kormány még azzal sem törődött, hogy a járvány helyzet miatt sokan elveszítették a munkájukat és nagy nehézséget okoz nekik a gyermekek ellátása.

A családi pótlék reálértéke a kétharmadára csökkent: aki tizenkét évvel ezelőtt 12 200 forintot kapott, az most is ennyit kap, viszont most ez a pénz csak annyit ér, mint tíz évvel ezelőtt, vagyis 8740 forint.

Ez egy kétgyermekes család esetében (ahol gyermekenként 13 300 forint a pótlék) havi 7600 forintot vett ki a családok zsebéből a kormány. Ez a családpolitika a jobb helyzetben élőket segíti, míg a szegényebb családok még inkább leszakadnak, nekik egyre kevesebb jut a támogatásokból. Gondoljunk csak bele! Egy fogyatékos gyermek nevelése esetén 23.300 Ft a családi pótlék!

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő egyedülálló esetén 25.900,- forint az ellátás összege! Akkor, amikor az infláció 7.9 %… 500 Ft egy kiló kenyér, hatalmas áremelkedés volt a hús, a tejtermékek árában… mire elég ez az összeg? És ez nem véletlen: a kormány legfőbb társadalompolitikai célja, hogy konzerválja a fideszes kiváltságosok köré épített, magyarok millióit függőségben tartó rendszert. Nem csak néhány évre, de a következő évtizedekre, sőt, akár évszázadokra is. Lassú kivéreztetése ez Magyarországnak.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Kinek jár ingyenes országbérlet? Tízezrek lehetnek jogosultak rá

2023. május 1-jétől vásárolható meg az új vármegye- és országbérlet. A bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a...

Csillogó, hófehér házi készítésű karácsonyfadíszek fillérekből

Az alábbi karácsonyfadíszek azért csodálatosak, mert tényleg hófehérek lesznek, a száradási időt leszámítva egy óra sem kell az elkészítésükhöz és kisgyerekekkel együtt is nyugodtan...

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Itt a pontos dátum

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Az utalás a szokásosnál egy héttel korábban jön, a postai kézbesítés a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik. Az mindenképpen jó...