Április végétől lesz elérhető a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram. 0 százalékos hitel vállalkozásoknak, kedvező finanszírozás új fejlesztésekre, röviden ezt kínálja a program. Mutatjuk a részleteket.

Megjelent a KKV Technológia Plusz Hitelprogram kiírása – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Mint írják, a KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

0 százalékos hitel vállalkozásoknak? Mire és mennyit adnak?

A tájékoztatás szerint a hitelprogram célja a hazai KKV-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. További cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. lehetővé téve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram támogatja a vállalkozások olyan beruházásait, ahol a cégek rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek eddig akadályozták a finanszírozást.

A 155,54 milliárd Ft keretösszegű hitelprogramban a vállalkozások ügyletenként 10 millió és 100 millió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, a teljes futamidő alatt fix, 0%-os ügyleti kamat mellett. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható. A keretösszeg legalább 65%-ából a négy leghátrányosabb helyzetű régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld,Észak-Magyarország) projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek.

Milyen előnyökkel jár?

  • 0%-os fix ügyleti kamat a teljes futamidőre
  • szinte a teljes KKV szektor által igénybe vehető
  • nincs kezelési költség
  • nincs rendelkezésre tartási jutalék
  • nincs előtörlesztési díj
  • kedvező biztosítéki elvárások

KKV Technológia Plusz Hitelprogram 2024: néhány fontos tudnivaló

A hitel összege minimum 10 millió forint, illetve maximum 100 millió forint lehet. A felhívás szerint az igényelhető hitelösszeg nem haladhatja meg a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét.

Önerőre is szükség van: a minimálisan elvárt saját forrás mértéke a projekt
elszámolható költségének legalább 10%-a, regionális beruházási támogatással érintett
költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a.

A kölcsönkérelmet április 30-tól 2024. december 30-ig lehet benyújtani. Az igényléshez szükséges további információk, az eljárási rend, a hitelprogram felhívása, a kölcsönkérelem itt található.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...