Az őszi szünet 2023-ban összesen 9 napos lesz, ami valójában csak 4, hiszen november elsején egyébként sem kellene iskolába menni, a hétvégéken pedig nyilván alapvetés, hogy szünetel a tanítás.

A szünet ebben a tanévben, ami a 2023-24-es évet jelenti, 2023. október 28-ától november 5-éig tart, az utolsó tanítási nap október 27-e, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 6-a.

Fiatal szünidő

Egyébként ezt a szünetet nem olyan régen vezették be a magyar oktatásban. 1999 előtt még szó sem volt róla, és csak 2000-ben döntött úgy az akkori oktatási kormányzat, hogy bevezetik az első félév nagyjából felénél. Az indok az volt, hogy szeptember 1-től kezdődik általában a suli, a téli szünet viszont csak karácsonykor van, így nagyon hosszú idő telik el a kettő között, ami a diákok és a tanárok szempontjából is balszerencsés.

Ha nincs még ötlet, mit csináljatok a családdal a szünetben, összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikkel rosszul nem lehet járni.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a  szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).

Szerinted elég egy 9 napos őszi szünet? Túl kevésnek érzed? Esetleg feleslegesnek tartod? Írd meg nekünk kommentben!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Kinek jár ingyenes országbérlet? Tízezrek lehetnek jogosultak rá

2023. május 1-jétől vásárolható meg az új vármegye- és országbérlet. A bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a...

Csillogó, hófehér házi készítésű karácsonyfadíszek fillérekből

Az alábbi karácsonyfadíszek azért csodálatosak, mert tényleg hófehérek lesznek, a száradási időt leszámítva egy óra sem kell az elkészítésükhöz és kisgyerekekkel együtt is nyugodtan...

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Itt a pontos dátum

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Az utalás a szokásosnál egy héttel korábban jön, a postai kézbesítés a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik. Az mindenképpen jó...