Az őszi szünet 2023-ban összesen 9 napos lesz, ami valójában csak 4, hiszen november elsején egyébként sem kellene iskolába menni, a hétvégéken pedig nyilván alapvetés, hogy szünetel a tanítás.

A szünet ebben a tanévben, ami a 2023-24-es évet jelenti, 2023. október 28-ától november 5-éig tart, az utolsó tanítási nap október 27-e, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 6-a.

Fiatal szünidő

Egyébként ezt a szünetet nem olyan régen vezették be a magyar oktatásban. 1999 előtt még szó sem volt róla, és csak 2000-ben döntött úgy az akkori oktatási kormányzat, hogy bevezetik az első félév nagyjából felénél. Az indok az volt, hogy szeptember 1-től kezdődik általában a suli, a téli szünet viszont csak karácsonykor van, így nagyon hosszú idő telik el a kettő között, ami a diákok és a tanárok szempontjából is balszerencsés.

Ha nincs még ötlet, mit csináljatok a családdal a szünetben, összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikkel rosszul nem lehet járni.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a  szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).

Szerinted elég egy 9 napos őszi szünet? Túl kevésnek érzed? Esetleg feleslegesnek tartod? Írd meg nekünk kommentben!

Hóvége ügyfélszolgálat

Kapcsolódó

Legfrissebb

Most fél áron a legfinomabb kajszi: 9 szuper szedd magad sárgabarack 2024-es helyszínt mutatunk

Tavaly nagyon kevés sárgabarack termett a fagyok miatt, nem is adták olcsón. Idén valamivel jobb a helyzet: a nagybani piacon 900-1200, a boltokban 1400-1600...

Bonyolult jogi ügyek? Mostantól jogász segíti a Hóvége Ügyfélszolgálat munkáját

Nemrég debütált legújabb segítő szolgáltatásunk, az Ügyfélszolgálat. Úgy éreztük, hogy nagy szükség lenne egy felületre, ahol bárki felteheti a kérdését vagy elmondhatja a problémáját....

Hogyan kell visszafizetni a CSOK-ot, ha nincs gyerek?

A CSOK nagy segítséget jelenthet gyermekes családok lakáshoz jutásában, azonban ha tervezett gyermekek után vesszük igénybe, akkor számolnunk kell azzal a lehetőséggel is, hogy...