Kiválogattuk a 2023 őszén elérhető legsokoldalúbb őszi programokat. Mindenki talál benne kedvére valót, van közötte kortárs művészet, múzeumok, gasztronómia és hazai sztárok ingyenes koncertjei. Minden korosztályra gondoltunk, könnyű és látványos túraútvonalakat és tanösvényeket mutatunk, amelyek gyalog és biciklivel is bejárhatóak. 2023 őszi programok következnek. Kalandozásra fel!

Őszi programok 2023: mutatjuk a legérdekesebb pénztárcakímélő programokat

Teknős Tanösvény

Kifejezetten őszi program megcsodálni a természetet. A dunakeszi Auchan áruház mellett található Teknős Tanösvény a helyi ökoszisztémájú tőzeglápot mutatja be. A tanösvényen pallókon keresztül haladhatunk egy kilátó felé, illetve egy szigetre, amelyen a mocsári teknősök élnek. 50-féle madárfajt, a lápi állat-és növényvilágot fedezhetjük fel. Találkozhatunk  nagy mocsárcsigával és édesvízi szivaccsal, megismerhetjük a réti csenkeszt és az üstökös pacsirtafüvet például. A Tanösvény napkeltétől napnyugtáig látogatható ingyenesen.

Pécsi Napok Fesztivál

2023. szeptember 20. és 24. között kerül megrendezésre a végtelenül sokszínű, ráadásul ingyenesen látogatható Pécsi Napok Fesztivál. Sokféle előadást láthatunk, lesz afrikai dob-és táncshow, egyiptomi hastánc, Sena Dagadu és Punnany Massif koncert is. Délelőttönként Science Shop program keretében kipróbálhatjuk a mobil planetáriumot és a szabadulószobát.

ARC kiállítás

Idén 23. alkalommal rendezik meg a Bikás Parkban az ARC Közérzeti Kiállítást, ami szeptember 8. és október 8. között látogatható. A leglátogatottabb köztéri kiállítás, amelyen óriásplakátokon keresztül fejezheti ki bárki a véleményét a kreativitás és szabadság jegyében.

Kultudvar – Keszthely

2023. szeptember 15-17. között Keszthely belvárosa ad otthont a Kultudvar programsorozatnak. Színházi előadások, megzenésített Petőfi versek, napközben számtalan gyerekprogram közül választhatunk: zene, színházi előadás, kézműveskedés. Esténként igényes könnyűzenei koncertek a történelmi hangulatú főtéren.

Tematikus séták a fiumei úti sírkertben

Hangulata miatt igazi őszi program a temetőlátogatás. A Fiumei Úti Sírkert rendszeresen tart különböző témájú sétákat. Megnézhetjük például a magyar festészet ikonikus alakjainak vagy feltalálóinak sírhelyeit. Megismerhetjük a “síremlékművészetet”, de részt vehetünk irodalmi sétán vagy biciklitúrán is. 

A sétákat itt lehet kiválasztani.

Gödöllői Pap Miska kút

A Gödöllői-dombságban, az Aranyos-Patak völgyében található a Pap Miska kút. Gyalog és biciklivel is megközelíthető szép és könnyű túraútvonalon a forrásvízű kút. Körülötte erdei pihenőhely és tűzrakó található. Érdemes megnézni a kút közelében található rejtett kincseket: a Babati-tavakat és a Babati Istállókastélyt.

Bookline Könyvcsere Piknik Szegeden

2023. szeptember 22-én pénteken szegedi állomásához érkezik a könyvcsere piknik programsorozat. Cseréld be már nem használt könyveidet és vigyél helyettük olyat, amit még nem olvastál!

Flaszter- Kortárs Művészeti Biennálé

2023. szeptember 22. és október 23. között kerül megrendezésre a Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé. A Budapest 150 című programsorozat részeként, köztéri művészeti produkciókon keresztül veszik elő Budapest elfeledett történeteit. Többféle művészeti ágon keresztül, más-más helyszíneken mutatja be a köztereket és hogyan használjuk azokat.

Pátyi tanösvény

A Sasfészek-tó tanösvény egész évben nyitva álló, szabadon látogatható a pátyi tavat körülölelő sétányon. A 6 állomásos tanösvényen madárlesről figyelhetjük  a többszáz fajta védett madarat és még vidrával is találkozhatunk. Pátyon egy hangulatos pincesor is található, amely október 14-én rendezi Pátyi Pincehegyi Nyitogató nevű eseményét.

Tirpák Fesztivál Nyíregyházán

2023. szeptember 15-17. között rendezik Nyíregyházán a tirpák hagyományokat bemutató fesztivált. A helyi hagyományos ételeket bemutató rendezvényen meghallgathatjuk Korda György és Balázs Klári, illetve Rúzsa Magdi koncertjét is.

Etyeki körtúra biciklivel

Az Etyeki-Borvidék a borfesztiválokon túl számos látnivalót és szabadidős programot tartogat. Bármelyik pontját látogatjuk is, lélegzetelállító kilátásban lesz részünk, például az Öreghegyi-kilátóból. Etyeken található a Szeplőtelen Fogantatás kápolna, ahonnan eltekerhetünk az Etyeki Horgásztóhoz, de ne hagyjuk ki a Körpincét és a Kecskegödröt sem egyedi építészete miatt.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...