Az áremelkedés az egekben, egyre többen aggódnak megélhetésükkel kapcsolatban. Ilyenkor mindenben keressük a spórolás lehetőségét. Nincs ez másképp akkor sem, ha nyaralás, vagy munka miatt repülőjegyet kell vennünk. Ráadásul a repülőjegyeknek még a gyenge forint is emeli az árát. Ebben segítünk:

Utazástervező weboldalak

Az olyan weboldalak, mint a Booking.com, a Skyscanner, vagy éppen az Esky repülés tervezésekor több légitársaság árainak kínálatát is megmutatja. Így lehetőségünk van összehasonlítani, kiválasztani a legkedvezőbb ajánlatot.

Légitársaságok saját weboldalai

Érdemes ugyanakkor a légitársaságok saját oldalait is rendszeresen böngészni. Olcsó jegy reményében leginkább a fapados légitársaságok weblapján érdemes böngészni. Itt is lehet találni kedvezményes ajánlatokat, amelyek más jegyirodák weboldalain nem feltétlenül jelennek meg.

Minél előbb vagy minél később foglalj

Ha teheted, ne csúcsszezonban menj bizonyos helyekre: egy síparadicsomra ne télen, homokos tengerpartra pedig ne strandszezonban utazz. Ilyenkor sokkal magasabb a repülőjegyek ára ezekre a helyekre.

Próbáld meg minél korábban lefoglalni az utat. Minél későbbi az utazás időpontja, annál olcsóbban juthatsz hozzá a jegyhez.

Vagy csinálhatod ennek ellenkezőjét is: foglalj az utolsó pillanatban. Ha egy pár nap múlva induló repülőgépre találsz még “last minute” jegyet, jelentős kedvezményt kaphatsz az árára.

+1: Utazómajom

Az Utazómajom.hu már évek óta jelenteti meg az oldalán a jobbnál jobb árajánlatokat bizonyos utazásokhoz.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Húsvéti menetrend: így járnak a buszok, a vonatok és a HÉV-ek a hosszú hétvégén

A tavaszi szünet és az ünnep miatt változik a menetrend a MÁV, a Volánbusz és BKK járatainál. Vasárnap óraátállítás lesz, ami több budapesti éjszakai...

Húsvétkor milyen idő lesz? Mindenre is készülj fel

Hogyan tervezzünk a hosszú hétvégére és az ünnepekre? Nemrég még azt mondták, hűvös, esős és felhős időre készüljünk, most pedig elvileg olyan időjárásra számíthatunk,...

Mennyibe kerül a fővárosi piacokon a minőségi húsvéti sonka? Megnéztük helyetted

A sonka ugyanúgy hozzátartozik a húsvéthoz, mint a tojás, a kalács, na meg persze a vendégváró finomságok. Aki még nem szánta rá magát a...