Playstationt pont nem tudsz barkácsolni a konyhapulton, de számtalan ajándékot el tudsz te is készíteni és a személyes varázs mellett rengeteget lehet így spórolni. A saját készítésű ajándék nem igényel különösebb kézügyességet, csak néhány egyszerűen beszerezhető alapanyagot kell megvenned.

Nem kell kézügyesség és olcsó

A saját készítésű ajándékról mindenkinek rögtön az jut eszébe, hogy ügyetlen, hogy nem ér rá, nincs türelme hozzá, pedig csak a megfelelő ajándékot kell kiválasztani, és azt a legtürelmetlenebb ügyetlenke is elkészíti. Nekik szedtünk össze univerzális, személyes és rendkívül olcsó ajándékokat.

Saját készítésű ajándék: egyszerű, de nagyszerű

Illatgyertya fahéjjal

Ott van a képen, egy jobb gyertya meg a szép fahéj miatt kb. 1500 Ft.

Fotó falra vagy asztalra keretezve 

A telefonból kifotózott közös képek a mai napig működnek, így a pillanat tényleg velünk marad, nem vész el a felhőben, ahol senki se nézi. Képkerettel akkor jársz a legjobban, ha készet veszel lakberendezési áruházban, és annak a méretnek megfelelően nyomtatod ki a képet. 

Kézügyesség pont nulla kell hozzá, egy képet egy bolti keretbe bárki be tud rakni, egy ilyen alkotás A/5 méretben bőven kijön 1500-2000 Forintból.

B változata a bekeretezett gyerekrajz, simán cuki mindig, nyomtatni se kell, még olcsóbb.

Ha tudsz rajzolni, rajzolj, bár ha nincs kézügyességed, valószínűleg nem tudsz. 

Saját készítésű gasztro ajándékok

Elkészítésükhöz nem kell konyhatündérnek lenni, ahogy a megajándékozott is elég, ha eszik otthon néhanapján, akkor már lehet neki testreszabott, ehető ajándékot készíteni. A legegyszerűbbek: 

  • Fűszersó (100 g kb. 500 Ft) : Nagyon alap, keverj ki 10-10 g durvára tört borsot, durvára tört fekete köményt és durvára tört csilit, fokhagymaport, adj hozzá ugyanannyi sót, tedd egy üvegbe és köss rá szalagot. Cifrázhatod, de ez a lacipecsenye keverék Jolly Joker, mindenhez jó.
  • Forralt bor fűszerkeverék (100 g kb. 800 Ft): Keverj ki 1-1 rész egész fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, kardamomot, és tegyél hozzá ugyanannyi kockacukrot, tedd üvegbe, szalagot rá, kész is.
  • Fűszerolaj csilivel (2 dl kb 500 Ft) Vegyél üveget, tuszkolj bele szárított csilit és öntsd fel extra szűz olívaolajjal, zárd le.
  • Keksz. Ehhez azért nem árt, ha tudsz legalább annyira sütni, hogy bekapcsold a sütőd, cserébe ez a legcsodásabb alapkeksz, a shortbread receptje, mindenki meg fogja köszönni (laktózmentesen margarinból, gluténmentesen rizslisztből is el tudod készíteni.) Alapanyagok: 1 rész cukor, 2 rész vaj, 4 rész liszt, só.
    Hideg helyen, nagyon gyorsan eldolgozom az alapanyagokat. Géppel jobb, mint kézzel, addig se melegszik. Lefóliázom, legalább 4 órára a hűtőszekrénybe rakom. Több időre be lehet rakni, elvan ott. Kiveszem, kinyújtom 1 cm vastagra, köröket szaggatok belőle, amiket megint a hűtőszekrénybe teszek egy tálcán legalább 4 órára, többre megint lehet. Előmelegítem a sütőt 180 C fokra. A hűtőből közvetlenül a sütőbe tolom a kekszeket és éppen halvány drappra sütöm (kb. 15 perc). Kiveszem, nem nyúlok hozzá amíg nem hűlt ki teljesen, mert forrón szétmorzsálódik.

+1: fürdőgolyó 160 Ft/db

Hozzávalók és recept:

  • 50 g szódabikarbóna  30 Ft
  • 25 g citromsav 30 Ft
  • 15 g sheavaj/kókuszzsír 50 Ft
  • 2 g tetszőleges illatú illóolaj 50 Ft

Az alapanyagokat összedolgozom, és golyót formázok belőle. Száraz, légmentesen zárt helyen -pl. befőttesüveg- tárolom, mert nedvesség hatására elindul a pezsgés és szétesik.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szülő jogai a kórházban: 5 dolog, amit a legtöbben nem ismernek

Akár váratlan (betegség, műtét), akár természetszerű (szülés, születés) ok miatt kerültök te vagy gyermeked huzamosabb ideig kórházba, jó, ha tisztában vagy jogaitokkal. Milyen jogok...

Jószomszédi iszony, avagy szomszédjogi szabályok: ki újítsa fel a kerítést?

Egy jó szomszéd örök áldás lehet, egy problémás szomszéd azonban megkeseríti a mindennapokat. Sok esetben a szakemberek is azt javasolják, hogy először próbáljunk meg...

Olcsó receptek 2000 forint alatt: paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...