Gyermekednek van valamilyen speciális érdeklődési köre, amivel szívesen foglalkozna az iskolán kívül is? Vannak olyan tanórán kívüli tevékenységek, amelyek az iskolában nem érhetőek el, viszont fejlesztik a kreativitást, a gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Országos körképünkben összegyűjtöttük az iskolás korosztály számára elérhető szakköröket a csillagászaton át a színészkedésig.

Debrecen

A sakk fejleszti a matematikai gondolkodást, a kreativitást és a problémamegoldó képességet is. Bármilyen korosztály számára ajánlott. Az Újkerti Közösségi Házban minden csütörtökön és pénteken részt lehet venni sakk szakkörön.

A rajzszakkörök célja megélni a kreativitást és a különböző művészeti eszközökkel ki tudják fejezni magukat a gyerekek. A kreatív rajzon heti egy alkalommal, keddenként délután lehet részt venni, alkalmanként 3.000 forintért.

Akik a könnyűzene iránt érdeklődnek és éneket tanulnának vagy valamilyen hangszeren játszani, azok a Debreceni Rocksuliban mindkettőt megtehetik. A hangszeres és vokális szak 70.000 forint egy félévre.

Szeged

Aki Szegeden keres tanórán kívüli tevékenységet kisiskolás gyermeke számára, annak az egyik tippünk a vidám, játékos angol foglalkozás  a Szent-Györgyi Albert Agórában keddenként 16:30-tól. Kiskorban sokkal könnyebb a nyelvi alapok elsajátítása, ami magabiztos alapot ad a későbbi nyelvtanuláshoz.

Az idősebb korosztálynak való az ifjúsági néptánccsoport kedden és csütörtökön délutánonként, szintén az Agórában.

A kézműves foglalkozások során többféle művészeti technikát ismernek meg a gyerekek. Remek kikapcsolódás és a sokféle technikának köszönhetően mindenki megtalálja a számára legjobb önkifejezési módot. Ügyes Kezek Kézműves Klub a Tömörkény István Művelődési Házban minden szerdán 15:00-16:30 között, egy alkalom ára 500 forint. 

Miskolc

A csillagászat iránt érdeklődő iskolások Miskolcon a Dr. Szabó Gyula Csillagvizsgálóban vehetnek részt csillagászati szakkörön. A Nagy Medve Csillagászati Szakkörön minden pénteken 19 órától foglalkozhatnak csillagászati megfigyelésekkel és a csillagvizsgáló műszerekkel.

A tánc a gyerekeknél segíti az önkifejezést, a többiekkel való kapcsolatteremtést és az egészséges önbizalom kialakulását. A Miskolci Ifjúsági Házban minden pénteken 17:30-tól a Mazsorett Suli óráin lehet részt venni, amelynek havi díja 6.000 forint. A nagyobbak csütörtökönként 19:00-tól zumbázhatnak alkalmanként 1.500 forintért.

Pécs

A pécsi iskolásoknak izgalmas tanórán kívüli tevékenység lehet a bűvészkedés is. Fejleszti az önfegyelmet, a kézügyességet és persze a gondolkodást is a számtalan trükk elsajátítása. Bűvész szakkört a Pécsi Kulturális Központ kéthetente hétfőnként 18:00-tól.

A színészkedés bármely életkorban segít, hogy megtaláljuk a helyünket a világban. A Pécsi Nyitott Színházi Műhely 14 éves kortól várja prózai és énekes szerepekre a fiatalokat a Pécsi Kulturális Központban kedden, szerdán és pénteken 16:00-tól

A vasútmodellezés fejleszti a térlátást, a kézügyességet és a gyerekek elektrotechnikai és mechanikai ismereteket sajátítanak el az építés során. A Pécsi Kulturális központban Vasútmodell Szakkörön vehetnek részt az érdeklődők csütörtökönként 15:30-tól. A tagdíj egy hónapra 1200 forint.

Győr

Győrben rajz-és festészeti szakkörön vehetnek részt külön korosztályonként a gyerekek az Élményműhely és Művészeti Stúdióban. Csütörtökön és pénteken délután zajlanak a gyermekek életkorának megfelelő játékos és kreatív foglalkozások, amelyeken megtanulják a festészet, a rajz és a grafika alapjait. A díja havi 12 000 forint. 

A színjátszás iránt érdeklődőket várja az Arrabona Diákszínpad a Generációk Művelődési Házában. Korosztályonként különböző időpontokban, hétköznap délutánonként vannak a színházi foglalkozások, 10.000, illetve 12.000 forintos havi tagdíjjal.

Kecskemét

Remek tanórán kívüli tevékenység a jóga, hiszen erősíti a testet és segíti a stresszoldást. Tini és kamasz jóga a Hírös Agóra Kulturális Központban Kecskeméten, hétfőnként 16:00-tól, alkalmanként 1.500 forintért. A kisiskolás korosztály számára a jógaórák keddenként 16:30-tól vannak.

Ifjú Morbid Színpad Színjátszó Kör várja a középiskolásokat az Ifjúsági Otthonban. A színjátszás díja egy félévre 20.000 forint.

Az akrobatikus rock and roll és fashion dance tökéletes a mozgáskészség, a ritmusérzék és az izomzat kialakításához és fejlesztéséhez. Ad egy jó alapot a gyerekeknek, amivel könnyebben találják meg a számukra legjobb mozgásformát. Az Ifjúsági Otthonban, kedden és csütörtökön 18:00-tól érhetőek el a táncórák. 

Szombathely

Szombathelyen a kis agyagműves szakkörön a gyerekek elsajátíthatják a kerámiakészítés alapjait és a különböző díszítési módszereket. Az Agóra Művelődési Házban péntek délutánonként vannak a  foglalkozások, alkalmanként 2.500 forintért.

A Rajztanoda foglalkozások keretében a különböző művészeti technikák kipróbálása mellett klasszikus és jobb agyféltekés rajzoktatás is helyet kap. Ezek a technikák fejlesztik a gyerekek térlátása és finommotorikáját és persze a kreativitást is. Az Agóra Művelődési Házban szerdánként 17:00-tól vannak a foglalkozások, alkalmanként 3.000 forintért. 

Kapcsolódó

Legfrissebb

Fanta-botrány: kevesebb narancslé, annál több hűhó – a semmiért?

Napok óta foglalkoztatja az internet népét a Fanta-botrány, sorra jönnek az újabb és újabb hozzászólások, vélemények az "ügyben". De mi történt, honnan indult ez...

Budapesti albérlet egyetemistáknak – Ezt tedd, hogy olcsóbban megúszd!

Hamarosan tovább fognak drágulni a már most is nagyon drága budapesti albérletek. Az első fél évben 10-15 százalékkal nőttek az árak a fővárosi albérleti...

Már ez is megfizethetetlen? Megdöbbentően sokat drágultak a nyelvvizsgák

Az áremelés nem kerüli el a nyelvvizsga központokat sem, egy év alatt ismét árat emeltek. Bár az egyetemi felvételihez már nem kötelező a nyelvvizsga...