Túl sok fölösleges eszközre költünk, és fölöslegesen nagy konyhaszekrényt kell csináltatni a sok vacaknak, holott magas szintű, kifinomult konyhát lehet vezetni igen kevés eszközzel. Az alábbi flotta egy olykor nagy vendégséget ellátó, napi többszöri meleg ételt szolgáltató, haladó szintű, süteményben is profi konyhához szükséges, és bőven elég.

Mi kell a tökéletes konyhába?

Nagy munkafelület

Ez a legfontosabb, a kis felület az egyetlen szinte, amit nem tudsz kimatekozni, pótolni, mással helyettesíteni. Ebben ne köss kompromisszumot.

Komoly, súlyos, nagy, nem fa vágódeszka

Ha műanyag, vadul mosható deszkád van, nem kell több deszkával vesződni. Én amúgy se szoktam, meg hús eleve ritkán kerül a konyhámba, de vannak finnyások, akik mindenhez másikat használnak, szerintem ezt nem lehet ép ésszel fejben tartani.

Sodrófa

Olcsó, és ha sütsz, a lelkitársad.

Kicsi, közepes és nagy lábos

Sose értettem a sok rissz-rossz lábost halmozókat. Bőven elég három darab, jó vastag talpú, minden részletében fém, minőségi lábos. Úgyse lehet többet felrakni a tűzhelyre, a maradékot meg nem lábosban kell tárolni.

Ha az egyik vas, azzal megvan a sütőbe tolható sütőedényed is.

Egy vasserpenyő

Mindent tud, multifunkcionális, és örök élet, itt mindent megtudhatsz a vásárlásról, karbantartásról.

Mozsár

Aki szereti a durvára tört fűszereket, magokat, pestókat, mártogatósokat, sós krémeket, neki áldás. Itt mindent megtudhatsz a kiválasztásról.

Egy jó séfkés

Fölösleges egy egész fura kollekció, elég egy, ami legyen megvigyázva, és profin éleztetve.

Tortakarika, piteforma, vasedény, sütőlemez

Ezekben mindent megsütsz, és bőven elég egy-egy jó minőségű darab.

Álló robotgép

Ha sokat sütsz, dagasztasz, érdemes kivárni egy használtat, vagy jó vételt, elmondhatatlanul nagy segítséget jelent egy nagyban üzemelő konyhában. Ráadásul a komolyabbakra lehet húsdarálót, nyuszifület, akármit csavarni és rengeteg funkciót ellátnak egymagukban. Nem olcsók, de jó befektetés, többet ér, mint egy új tévé, amikor a régi is még működik.

Itt megírtuk a 100 dolgot, ami nem kell a konyhádba, még akkor sem, ha nagy háztartást viszel. Lényegében minden más ott van.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Mennyibe kerül a fővárosi piacokon a minőségi húsvéti sonka? Megnéztük helyetted

A sonka ugyanúgy hozzátartozik a húsvéthoz, mint a tojás, a kalács, na, meg persze a vendégváró finomságok. Aki még nem szánta rá magát a...

Mikor jön a családi pótlék áprilisban? Megérkezik az utalás húsvétkor?

A Magyar Államkincstár a családi pótlékot 2024-ben is a hónap első munkanapjain utalja. Idén április 1-jére esik húsvéthétfő, ami munkaszüneti nap, így egészen biztos,...

Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: 1 óra alatt megvan mindhárom klasszikus

Mi az a három klasszikus étel, amit mindenki szeret, ráadásul gyorsan elkészül és egyetlen ünnepi asztalról vagy vendégségből sem hiányozhat? A tökéletes trió természetesen...