Nyitólap Spórolj! Háztartás A takarítás szent grálja: mire jó a WD-40 és hogyan használjuk?
HIRDETÉS

A takarítás szent grálja: mire jó a WD-40 és hogyan használjuk?

mire jó a wd 40?

Van egy szer, ami az ujjunkra ragadt pillanatragasztót egy mozdulattal eltávolítja, kiszedi a szőnyegre csöppent viaszt és a hajba beleragadt rágót.  És ha ez nem lenne elég, szinte mindenre képes: szárazzá tenni tárgyakat, kilazítani a beszorult cipzárat, a beragadt csavarokat síkosítani, a befagyott zárból eltávolítani a jeget. A WD 40 egy űrrepüléshez kifejlesztett szer, ami rozsdátlanító és zsírtalanító szer is egyben, de olyan jól sikerült, hogy a 60-as években hétköznapi használatra is elterjedt, mert szinte mindenre jó. Mutatjuk, hogy mire jó a WD 40 a hétköznapi barkácsolástól a vészhelyzetek elhárításáig.

HIRDETÉS

Ráégett kosz a tűzhelyen és a dísztárcsán

Persze a hideg zsíroldó is nagyszerű szer, de van az az állapot, amikor késsel kellene lekaparni az égett foltokat a tűzhelyről,és szeretnénk a zománcot megkímélni. Hasonló állapotba tud kerülni a dísztárcsa is a kosztól, mindkét esetben óriási hasznát vehetjük a WD 40 spray-nek a felületek tisztításához.

Mire jó a WD 40: darazsak, csigák, poloskák viszlát

A darazsak fészekrakását is meg lehet akadályozni, ha WD 40-nel fújjuk be az ereszt. Ha a virágládákat fújjuk be vele, távol tarthatjuk a csigákat és a poloskákat és hasonlóképpen kiűzhetjük a már beköltözött pókokat is a lakásból.

Rágó vagy viasz a szőnyegben, ruhában, ne adj’ isten a hajban?

A gyerek hajába ragadt a rágó? Nem csak az olló lehet a megoldás, a WD 40 spray többek között arra is jó, hogy a hajba vagy szövetekbe ragadt viaszt, rágót, stb. könnyedén kiszedjük.

Poharak és gyűrűk

Vannak az egymásba ragadt poharak és az ujjra szorult karikagyűrű. Mindkét esetben használjuk bátran a WD 40-et, könnyedén szétszedi a poharakat és levarázsolja az ujjunkon akadt gyűrűt.

HIRDETÉS

Mire jó a WD 40 takarítás közben?

Ha a kezünkre ragadt pillanatragasztóval is elbír a WD 40, akkor nem meglepő, hogy egy szimpla takarításhoz is bevethetjük. Talán nem jut eszünkbe, de nagyon könnyen eltávolíthatjuk vele a filcnyomokat, olajfoltot vagy a vízkövet is. Használat után mindig öblítsük le vízzel a letisztított felületet!

A sor végtelen

Mielőtt végigvesszük, hogy melyek azok a dolgok, amikre mindenképpen figyeljünk a szer használata közben, nézzük mire jó a WD 40 a ház körül:

 • rozsda megelőzésére
 • zsanérok kenésére
 • csavarok meglazítására
 • festékeltávolításra
 • ajtó, ágy, hinta nyikorgás megszüntetésére
 • autógumi tisztításhoz
 • cipzár javításra

Mire figyeljünk a használat során?

 • Száraz felületen használjuk. Ha lehet, tisztítsuk meg előtte a kezelni kívánt felületet. 
 • Használat előtt alaposan fel kell rázni a spray-t.
 • Ezután fújjuk be a felületet és hagyjuk hatni az anyagot.
 • Függőlegesen vagy fejjel lefelé fújjuk.
 • Rovarirtás, élősködők távoltartása esetén nem kell lemosni a szert, de hajban, szőnyegben ne hagyjuk benne. Takarítás után is érdemes leöblíteni.

Fontos! Minden esetben a gyártó előírásainak megfelelően használjuk a terméket. A fenti tapasztalatokat az emberek állították össze saját használat alapján, amelyek a hivatalos leírásban nem szerepelnek. Ezért nagyon körültekintően alkalmazzuk a terméket!

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version