A Tesco online szolgáltatása azt ígéri, hogy több ezer termék közül állíthatjuk össze a bevásárlásunkat, amelyet a nekünk leginkább megfelelő időpontban szállítanak ki, de akár egy áruházban is átvehetjük az összeállított termékeket. Így cipekedést, benzinpénzt és sorbanállást spórolunk és otthonról, vagy akár buszozás közben intézzük a heti nagybevásárlást. Vagy mégsem ennyire egyszerű? Utánanéztünk, hogy hogyan működik és megéri-e még a Tesco bevásárlás a neten?

Mit kínál a Tesco bevásárlás?

Több, mint 12000 termék közül választhatunk, legyen az friss hús vagy fagyasztott zöldség, tartós élelmiszer és háztartási vagy szépségápolási cikk.

Gyors regisztrációt követően a Tesco weboldalán vagy pedig applikációban állíthatjuk össze online kosarunkat a fenti termékekből. Azt nem árt tudni, hogy nem minden termék érhető el online, ami a Tesco hipermarketekben igen. Ha például éppen akciós a kerti bútor szett, azt az online bevásárláson keresztül nem tudjuk megrendelni és kiszállítani sem fogják.

Tényleg akkor szállítják ki, amikor én szeretném?

Amennyiben van szabad időpont, akkor akár aznapi kiszállítással is megrendelhetjük a bevásárlást. Vagy, ha biztosra szeretnénk menni, kérjük átvételi pontra a kívánt termékeket. Már azzal is sokkal előrébb vagyunk, ha nem nekünk kell összeválogatni a nagybevásárlást az áruházban, csak átvesszük egy lefoglalt időpontban, ami szintén lehet aznapi.

A házhozszállítás reggel 8 és este 10 óra között érhető el. A kiszállítás díja, idősávonként változó, 799-1199 forint között mozog, az aznapi kiszállítás pedig 1400 forint.

A személyes átvétel után is fizetni kell, 150-499 forint közötti árat.

És mi van, ha nem azt kaptam, amit kértem?

A megrendelt termékeket a Tesco áruházak eladóteréből állítják össze és egyből a házhoz szállító teherautó hűtőjébe kerülnek, így az áruház garanciát vállal a minőségért. Amennyiben valamit mégsem szeretnénk átvenni, azt vissza lehet küldeni. Ez egyébként könnyen előfordulhat a helyettesítő termékek esetén. A helyettesítő termék lényege, hogy pl. rendeltünk egy x sütöde által sütött húsvéti kalácsot, de az már elfogyott, ezért egy másik sütöde kalácsával helyettesítették. Ezt vagy elfogadjuk (és kifizetjük vagy levonják a különbözetet) vagy, ha előre tudjuk, hogy ennek a sütödének a termékeit látni sem bírja az anyósunk a húsvéti asztalnál, akkor nem vagyunk kötelesek azt elfogadni helyettesítőként. 

Kinéztem rengeteg akciós terméket a Tesco újságban, ugyanazokat tudom megvenni online is?

A Tesco Otthonról szolgáltatás keretében is használhatjuk a ClubCardot, csakúgy, mint a személyes bevásárlás során. 

Amennyiben pedig előfizetünk a Tesco Online Club-ra (egy évre havi 1999 forint), úgy plusz akciókban részesülhetünk és a szállítási díjért sem kell külön fizetni.

Az áruház által meghirdetett akciók ugyanúgy elérhetők online vásárlás esetén, de előfordulhat, hogy egyes áruházi promóciók viszont nem jelennek meg az online felületen. 

Amiatt viszont nem kell aggódni, hogy valamit akciós áron rendeltünk meg, de a házhozszállítás csak 4 nap múlva lesz- ugyanúgy az akciós áron juthatunk hozzá aznapi vagy napokkal későbbi kiszállítás esetén is, a rendelés időpontja számít.

A héten elérhető legnagyobb akciókat keresed? Akcióvadász szolgáltatásunkban a Tesco Hipermarketekben elérhető összes akciós termék elérhető egy helyen, ráadásul a többi nagy áruházlánc akcióval is össze lehet hasonlítani a kínálatot.

Tehát megéri még a Tesco bevásárlás a neten?

Ha időt, fáradságot és üzemanyagot szeretnénk spórolni, akkor mindenképpen. Még úgy is, ha a legnépszerűbb időpontra kértük a házhozszállítást és 1199 forintba kerül. Ennyiből nem fordulnánk meg autóval. Ha pedig autó nélkül közlekedünk, akkor sem kerül sokba ennyiből letudni a heti bevásárlást, cipekedés nélkül. 

Amennyiben előre gondolkodunk és mondjuk teljesen kiváltanánk a nagybevásárlásokat, az havi 1999 forintba kerül és akár hetente kérhetünk házhozszállítást, az is mind ingyen lesz.

Hátránya, hogy nem mi választjuk ki a termékeket és gyakran előfordul, hogy valami nincs az áruházban és helyettesítő termékekkel kell beérni. Illetve, amikor azonnal szükségünk van valamire, akkor sem opció.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Nem bejegyzett élettárs öröklése: 8 dolog, amit kevesen tudnak

Itthon csak a magyarok fele van tisztában azzal, hogy az élettársakra nem ugyanazok a jogi szabályok érvényesek, mint a házastársakra. Nincs ez másképp az...

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...