5 rossz szokásom a konyhában, amit nem fogok megváltoztatni

Rengeteg idő és energia mindent úgy csinálni egy háztartásban, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Néha a lustaság győz, és így születnek a konyhai rossz szokások, amelyek valójában teljesen működő megoldások. Mutatunk 5 konyhai rossz szokást, amin nem (most) fogunk változtatni.

Minden tiszteletünk azoké, akiknek a konyhájukban élére állítva, tükörfényesen, pöccre vágva sorakoznak az eszközök, berendezések és miegymás. Ez nagyon jó dolog, de valljuk be, még a legnettebb háziasszony is keresi azokat a módszereket, amelyek segítenek lerövidíteni a takarítási és a rendrakási időt. Ilyen, a hagyományostól eltérő, de szerintünk teljesen logikus és nem rosszabb módszerek következnek.

5 konyhai rossz szokás, amivel időt és energiát spórolok

Csak kézzel mosható? Ugyan!

Vannak konyhai eszközök, amelyeket nem ajánlatos mosogatógépben mosni. A finom kerámiát természetesen én sem tenném bele, bár ebből egyébként sincs sok a lakásban (még kevesebb kerül elő a hétköznapokban). A jó késnek kijár a kézi mosás, de minden más, nem túl értékes eszközt simán bepakolok a gépbe – eddig még egyetlen egyszer sem történt tragédia.

A kevesebb mosogatás konyhai rossz szokás? Vállalom!

Kempingezésnél nemigen van az embernek lehetősége minden használat után elmosni a késeket, evőeszközöket, vágódeszkákat és tányérokat. Gyors törlés egy nedves ruhával, azzal kész, lehet menni tovább. Nos, ezt otthon is meg lehet honosítani: ha kenünk egy szelet vajas kenyeret, a kés megtisztításához nem feltétlenül van szükség vízre és mosogatószerre, elegendő csupán letörölni. A vágódeszkát sem mosom el minden használat után (kivéve, ha nyers húst vágok).

A tűzhely tisztítására nincs szabály

Az ágynemű mosására van egyértelmű iránymutatás, nem így a tűzhelynél. Alapvetően a használattól függ, pl. ha zsíros lesz a sütő ablaka, ételmaradék kerül az aljára, akkor célszerű minél hamarabb nekilátni a műveletnek. Ami lejön, szuper, ami makacsul odaégett, az még 1 óra suvickolás után sem fog eltűnni – én megbarátkozom vele, szerencsére ritkán fordul elő ilyesmi. A főzőlap takarításánál azt vallom, hogy gyakran egy gyors szivacsos törlés is elég. Ha nem, hagyom dolgozni a tisztítószert, a legtöbb esetben sikálás nélkül is lejön, aminek le kell.

Vízzel is jó lesz

A konyhai pultot hetente legfeljebb egyszer pucolom le tisztítószerrel, minden egyéb alkalommal tökéletesen megfelel a nedves konyharuha. Ha a hús leve ráfolyik, akkor természetesen igen, de a kilöttyent kávé, a lecsepegett tea, bármilyen zöldség leve szerintem nem olyan rizikófaktor, ami miatt fertőtleníteni kell.

Nem koszos, hanem patinás

Nem, tényleg nem gusztustalan vagy koszos a tepsi, egyszerűen látszik rajta, hogy használatban van. Azokról  a barna foltokról beszélek, amelyek előbb-utóbb mindegyiken megjelennek. Tudod, hogy hogyan tüntethetők el egyszerűen és gyorsan? Sütőpapírral! (Egyébként a jénai tálakat sem puceválom tökéletesre, mert hát szerintem nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem fordítva.)

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.

Alighanem az ország legolcsóbb húsboltját találtuk meg: 5 évvel ezelőtti árakon vásárolhatunk

Te sem tudod melyik üzletben vagy hentesnél szerezhető be igazán olcsó hús? Ebben.