Minden háztartás elengedhetetlen eleme a tűzhely, azonban nem mindegy, hogy elektromos, gáz, esetleg kombinált tűzhelyünk van. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Ha már eldöntöttük, hogy gáztűzhelyet vásárolunk, még mindig ott a kérdés: vezetékes gázzal üzemelő tűzhelyre vagy palackos gázos tűzhelyre érdemes-e beruházni? Mutatjuk a legolcsóbb gáztűzhelyeket és hogy melyik mit tud!

Miben különbözik a gáz és az elektromos tűzhely?

A gáztűzhelyek földgázzal működnek, mind a sütő, mind pedig a főzőlap részen. Általában azért szeretik jobban a gáztűzhelyet, mert gyorsabban melegíti fel az elkészítendő ételt, így az kevesebb idő alatt készül el. Olyanok is vannak, akik klasszikus kinézete miatt választják gáztűzhelyet, mások az olcsóbb fenntartása miatt esküsznek rá, hiszen még mindig olcsóbb, mint az elektromos társaié.

Az elektromos tűzhely lassabban melegszik fel, így több időt vesz igénybe az étel elkészítése, azonban biztonságosabbnak számít, mint a gáztűzhely. Nincs nyílt láng, nem tudjuk megégetni magunkat, és még a konyhát sem tudjuk felgyújtani. Ráadásul könnyebben és sokkal pontosabban be lehet állítani a kívánt hőmérsékletet egy elektromos tűzhelyen.

Azonban ha eldöntöttük, hogy gáztűzhelyet veszünk, már csak egy kérdést kell megválaszolni: milyet, palackosat vagy vezetékes gázzal üzemelőt? A PB-palackkal működő tűzhelyek egyre ritkábbak, hiszen drágábbak, nehézkes a beszerzésük és veszélyesebbek, mint a vezetékes társaik.

Itt vannak a legolcsóbb gáztűzhelyek!

  • Hausmeister HM 5000 (TG5640): 4 gázrózsával van felszerelve, valamint lángfigyelő rendszerrel. A sütő részében csak alsó sütésre van lehetőség, így nem feltétlenül tudjuk aranybarmára sütni ételeinket, süteményeinket. Bizonyos vélemények szerint a sütőlap alsó lemeze meggörbülhet a használattól, nem elég merev az anyag. 74 560 forintos árával a legolcsóbb gáztűzhelyek listáján az első helyet foglalja el.
  • Orion FGO-400W: A klasszikus tűzhely dupla üvegű ajtóval van felszerelve, így a meleg nehezebben tud kiszökni. 4 gázrózsán főzhetünk, de a terméket megvásárlók véleménye szerint az ezek feletti pálcák túl rövidek, így a kisebb edények könnyen leborulhatnak róla. Tapasztalataik szerint a normál méretű tepsik is szorulnak a sütőbe ki-be tételkor. 74 740 forintért a második legolcsóbb gáztűzhely lett.
  • MORA P2241AW: 80 500 forintért vehetjük meg ezt a tűzhelyet. Dupla üveg ajtó, a szokásos 4 gázrózsa. A terméket használók a gázrózsák elrendezésére panaszkodnak: kifogásolják, hogy a gyakran használt méret hátul kapott helyet, illetve a gázégők süvítő hangja is sokaknál probléma. Még az ajtó becsukása ellenére is zavaróan hangos tud lenni a sütő.
  • MPM MPM-54-KGF-21: 4 gázrózsa, lehajtható fedő, így ha nem használjuk, akkor pakolhatunk is. A tapasztalatok szerint megbízható eszköz, azonban érdemes tudni arról, hogy a PB-palack rákötéséhez szükséges fúvókát nem adnak a csomagoláshoz. 86 930 forintba kerül, így a negyedik legolcsóbb gáztűzhely lett a listánkon.
  • Beko FSG 52020 FW: A sütő belseje zománcozott, kapacitása 60 liter. 4 gázrózsával rendelkezik, a sütőben pedig egy kétrészes rács található, így egyszerre több dolgot is készíthetünk benne. Az FC Barcelonát is támogató márka háztartási gépe 87 990 forintba kerül, így utolsó lett a legolcsóbb gáztűzhelyek listáján.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...