Húsvéti szendvicstorta: lepd meg a vendégeket egy abbahagyhatatlan különlegességgel

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készül el a gyors és mutatós húsvéti szendvicstorta. Nagyon egyszerű, olcsó, és nem kell sok időt szánnunk rá. Előre szeletelt kenyérrel könnyebb lesz elkészíteni, ugyanis akkor nem fogunk annyit bajlódni a kenyér héjával.

Húsvéti szendvicstorta

Gyors és mutatós
Recept nyomtatása
Adag(ok) 4

Felszerelés

  • 1 tortaforma

Hozzávalók

  • 6 szelet szendvicskenyér
  • 500 gramm krémsajt
  • 1 darab tejföl
  • 6 darab tojás
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 tk paprikakrém
  • 2 szelet főtt sonka
  • 1 ek mustár
  • 7 szelet párizsi
  • 1 marék reszelt sajt
  • 8 vékony szelet füstölt karaj vagy sonka
  • Zöldségfélék (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Először is főzzük keményre a tojásokat. Ha elkészültek pucoljuk meg őket, majd tegyük félre hűlni.
  • Tisztítsuk meg a zöldségeket és a szebb darabokat hagyjuk egyben mert jól fognak jönni a húsvéti szendvicstorta díszítésénél. Keverjük össze a tejfölt a krémsajttal, majd a kapott krémet osszuk öt egyenlő részre.
  • A kenyérszeletekből fogjuk kialakítani a húsvéti szendvicstorta ”piskóta-rétegeit”, ehhez helyezzünk le 4 szelet kenyeret négyzetalakba, majd a tortaforma méretének megfelelően vágjuk le a sarkait. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megoldani, ha a tortaformával lenyomatot készítünk rájuk, majd annak vonalán vágjuk le a felesleget. Összesen 16 szelet kenyérrel így, 4 réteget tudunk készíteni. Ha megvagyunk, nekikezdhetünk a rétegzésnek.
  • Helyezzük a csatos tortaformát lapostányérra, majd kezdjük el felépíteni a szendvicstortát. Tegyünk a legaljára egy kenyér réteget, majd a krém 1/5-ét kenjük rá, aztán két szelet füstölt sonkát. Ezt kenjük meg mustárral, majd egy réteg szeletelt főtt tojást tegyünk rá.
  • Jöhet a következő réteg kenyér, újra a tejfölös krém egy adagja, majd a párizsi-réteg és mondjuk retek, uborka karikákat, a lényeg, hogy zöldség legyen. Erre mehet a reszelt sajt.
  • Ezt követően tegyünk még egy kenyérréteget, krémet, majd a füstölt karaj szeleteket és még egy kis főtt tojást, zöldséget, esetleg lilahagymát, apróra vágott paprikát. Az egészet az utolsó kenyérréteggel zárjuk le, majd helyezzünk súlyt a tetejére 10-12 percig.
  • A maradék krém egyik részébe keverjük bele a paprikakrémet. Óvatosan távolítsuk el a súlyt a húsvéti szendvicstorta tetejéről, vegyül le a csatos formát is. A torta tetejét kenjük be tejfölös krémmel az oldalát meg paprikással. Szépen egyengessük el, aztán már csak a díszítés van hátra, amit mindenki saját tetszése szerint alakíthat.
  • Tegyük a hűtőbe egy órára, ezután már tálalható is!

Ha a húsvéti szendvicstorta mellett szükséged van még több gyors vendégváró ételekre, itt olvashatsz recepteket hozzá.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.

Alighanem az ország legolcsóbb húsboltját találtuk meg: 5 évvel ezelőtti árakon vásárolhatunk

Te sem tudod melyik üzletben vagy hentesnél szerezhető be igazán olcsó hús? Ebben.