Húsvéti szendvicstorta: lepd meg a vendégeket egy abbahagyhatatlan különlegességgel

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készül el a gyors és mutatós húsvéti szendvicstorta. Nagyon egyszerű, olcsó, és nem kell sok időt szánnunk rá. Előre szeletelt kenyérrel könnyebb lesz elkészíteni, ugyanis akkor nem fogunk annyit bajlódni a kenyér héjával.
Húsvéti szendvicstorta
Gyors és mutatós
Recept nyomtatása
Adag(ok) 4 fő
Felszerelés
- 1 tortaforma
Hozzávalók
- 6 szelet szendvicskenyér
- 500 gramm krémsajt
- 1 darab tejföl
- 6 darab tojás
- 1 marék metélőhagyma
- 1 tk paprikakrém
- 2 szelet főtt sonka
- 1 ek mustár
- 7 szelet párizsi
- 1 marék reszelt sajt
- 8 vékony szelet füstölt karaj vagy sonka
- Zöldségfélék (ízlés szerint)
Elkészítés
- Először is főzzük keményre a tojásokat. Ha elkészültek pucoljuk meg őket, majd tegyük félre hűlni.
- Tisztítsuk meg a zöldségeket és a szebb darabokat hagyjuk egyben mert jól fognak jönni a húsvéti szendvicstorta díszítésénél. Keverjük össze a tejfölt a krémsajttal, majd a kapott krémet osszuk öt egyenlő részre.
- A kenyérszeletekből fogjuk kialakítani a húsvéti szendvicstorta ”piskóta-rétegeit”, ehhez helyezzünk le 4 szelet kenyeret négyzetalakba, majd a tortaforma méretének megfelelően vágjuk le a sarkait. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megoldani, ha a tortaformával lenyomatot készítünk rájuk, majd annak vonalán vágjuk le a felesleget. Összesen 16 szelet kenyérrel így, 4 réteget tudunk készíteni. Ha megvagyunk, nekikezdhetünk a rétegzésnek.
- Helyezzük a csatos tortaformát lapostányérra, majd kezdjük el felépíteni a szendvicstortát. Tegyünk a legaljára egy kenyér réteget, majd a krém 1/5-ét kenjük rá, aztán két szelet füstölt sonkát. Ezt kenjük meg mustárral, majd egy réteg szeletelt főtt tojást tegyünk rá.
- Jöhet a következő réteg kenyér, újra a tejfölös krém egy adagja, majd a párizsi-réteg és mondjuk retek, uborka karikákat, a lényeg, hogy zöldség legyen. Erre mehet a reszelt sajt.
- Ezt követően tegyünk még egy kenyérréteget, krémet, majd a füstölt karaj szeleteket és még egy kis főtt tojást, zöldséget, esetleg lilahagymát, apróra vágott paprikát. Az egészet az utolsó kenyérréteggel zárjuk le, majd helyezzünk súlyt a tetejére 10-12 percig.
- A maradék krém egyik részébe keverjük bele a paprikakrémet. Óvatosan távolítsuk el a súlyt a húsvéti szendvicstorta tetejéről, vegyül le a csatos formát is. A torta tetejét kenjük be tejfölös krémmel az oldalát meg paprikással. Szépen egyengessük el, aztán már csak a díszítés van hátra, amit mindenki saját tetszése szerint alakíthat.
- Tegyük a hűtőbe egy órára, ezután már tálalható is!
Ha a húsvéti szendvicstorta mellett szükséged van még több gyors vendégváró ételekre, itt olvashatsz recepteket hozzá.