A legfinomabb sajtos ropogós: 30 perc alatt megvan és pofonegyszerű

Karácsony első és második napját hagyományosan a közelebbi családtagokkal, rokonokkal töltjük, két ünnep között szoktak bejelentkezni a barátok, vagy csak úgy beesni az ismerősök. Amíg maradt töltött káposzta és süti, addig nincs baj, de készíthetünk sós ropogtatnivalót is, ha szeretnénk valami frissel kínálni a vendégeket. Íme, a legfinomabb sajtós ropogós receptje, ami 30 perc alatt kész van.

Nem rossz, ha ember már most felkészül az ilyen „várt váratlan” látogatásokra. Ahogy írtuk, amíg bejgli és zserbó van a háznál, addig vendég nem marad éhesen, viszont nyugodtan betározhatunk sós csavartból, ropiból vagy percből, ezek kiváló sörkorcsolyák. (A diszkontláncok sajátmárkás termékei abszolút megérik az árukat, szilveszterre is érdemes egy-két zacskót bekészíteni.) Ha annyira nem vagyunk odáig a bolti sósakért, marad a sütés. 3 összetevőből is finom nasit készíthetünk.

Minden a leveles tésztánál kezdődik

Konyhai jolly joker, rengeteg finomság készíthető belőle – jó, ha mindig van egy csomaggal otthon. Nyugodtan használjuk a boltit, nem lesz tőle kevésbé házias a süteményünk vagy a sósunk. Azt azért nem árt tudni, hogy szobahőmérsekleten nagyjából 5 óra kell, hogy teljesen kiolvadjon.

Mire figyeljünk?

Vegyük ki a csomagból a tésztát, tegyük lisztes deszkára. A lapokat ne próbáljuk szétszedni, mert fagyasztottan könnyen törik. Megoszlanak a vélemények, van, aki a teljesen kiolvasztott tésztával tud dolgozni, más jobb szereti, ha rugalmas, de még nem túl puha. Ez igazából rajtunk, na, meg az időn múlik.

Nem fér bele, hogy kiolvasztással vacakoljunk?

A mikrohullámú sütő leolvasztó funkciója remekül használható a leveles tésztánál is. (Fontos, hogy ne állítsuk magasabb fokozatra, mert akkor sülni kezd, és nem fogjuk tudni formálni). Tegyük be a mikróba 5 percre, várjunk egy keveset, majd óvatosan válasszuk szét a lapokat.

Nem annyira sietős?

Akkor akár mi magunk is elkészíthetjük a tésztát. Itt egy villámgyors recept.

Abbahagyhatatlan sajtos ropogós

Csak 3 összetevőből
Recept nyomtatása
Fogás Snack
Kulcsszavak gyors, olcsó, rágcsálnivaló, snack, sós sütemény
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 gramm sajt
  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • A mirelit leveles tésztát kiolvasztjuk. Ha ez megvan, a tésztát lisztes deszkára fektetjük, majd kinyújtjuk.
  • Felverjük a tojást, megkenjünk vele a tésztát.
  • Rászórjuk a sajtot, aztán kb. kétujjnyi vastag rudakra szeleteljük. (Lehet vastagabb is, ízlés kérdése. A lényeg, hogy könnyű, ropogós legyen.)
  • A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon aranyszínűre sütjük, nagyjából 10 perc alatt elkészül.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, utána rögtön kínálhatjuk.

Valami édeset készítenél? 1 óra alatt egy isteni finom, krémes almás sütit is összedobhatsz. Itt a recept!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ellepték a lakásodat a szárnyas hangyák? Így űzd el a betolakodókat

Utána jártunk, hogyan küzdheted le őket természetesen vagy vegyszeresen, hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziót.

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.