Az elmúlt két évben tapasztalt infláció leginkább az élelmiszer- és az energiaárakat érintette. A KSH éves gyorsjelentése alapján tavaly különösen magas volt az élelmiszerárak növekedése, az éves átlagos élelmiszer infláció közel 26% volt. Ez kiváltképp a nyugdíjasokat viseli meg, hiszen ha van is nyugdíjemelés, az nem arányos az áremelések mértékével. Sajnos pont azok a termékek a legdrágábbak, amelyek a leghasznosabbak volnának az egészség szempontjából, a friss zöldség és gyümölcs. A héten induló nyugdíjas kedvezmény a Lidl áruházakban pont a nehezen megfizethető élelmiszereket célozza.

2024. február 15. csütörtöktől egy héten át, azaz február 21-ig 10%-kal olcsóbban vásárolhatnak friss zöldséget, gyümölcsöt és hűtött húskészítményt a 65 év felettiek a Lidl áruházakban- olvasható a Lidl áruház közleményében.

A 10%-os akció tehát pont azokat az élelmiszereket érinti, amelyeken elsőként spórolunk a magas ár miatt. Ráadásul végre egy akció, amihez semmilyen regisztráció, kupon vagy applikáció nem szükséges, csupán az életkorunkat kell igazolni a vásárláskor.

Nyugdíjas kedvezmény Lidl: mire vonatkozik pontosan az akció?

Az egy hétig tartó 10%-os akció kizárólag friss gyümölcs és zöldség, illetve hűtött húskészítmény vásárlására vonatkozik. Ez azt is jelenti egyúttal, hogy a friss húsok és a halból készült termékek nem képezik az akció részét. 

Jó tudni, hogy az akció más kedvezményekkel nem vonható össze, és ugyanabból a termékből egyszerre maximum 5 kg-ot, 5 csomagot vagy 5 darab terméket vásárolhatunk.

Hogyan lehet a kedvezményt érvényesíteni?

Az életkor igazolásához bármilyen fényképes igazolványt elfogad a Lidl, viszont a kedvezményt csak a pénztáraknál lehet érvényesíteni, az önkiszolgáló kasszákhoz most nem érdemes állni. 

Kapcsolódó

Legfrissebb

Elektromos autó hátrányai: 7 dolog, amit tudnod kell vásárlás előtt

Érdemes lenne a hagyományos autót elektromosra cserélni? Sok előnye is van, amit már megírtunk egy másik cikkben, most viszont nézzük meg, hogy mik az...

Kedvezmény a családoknak: ingyenes múzeumi napok 2024

A múzeum eleve egy költséges program, főként, ha még a családot is vinnénk. Jó, ha tudjuk, hogy nem csak a nemzeti ünnepeken látogathatjuk ingyen...

Megéri még a Tesco bevásárlás a neten? Utánanéztünk

A Tesco online szolgáltatása azt ígéri, hogy több ezer termék közül állíthatjuk össze a bevásárlásunkat, amelyet a nekünk leginkább megfelelő időpontban szállítanak ki, de...