Egy felmérés szerint a lakosság negyede nem jön ki a hó végén. Másik negyede pedig csak nehézségek árán. Tehát a magyarok több mint fele nem keres annyit, hogy gond nélkül kijöjjön a hó végén. Átlagos életszínvonalra eleget nagyon kevesen keresnek. Készítettünk egy kalkulátort, hogy kiszámolhasd, te szegénynek számítasz, vagy sem!

Korábban már megírtuk, hogy minden negyedik magyar kevesebbet keres, mint ami a megélhetéshez kéne. Az Egyensúly Intézet kutatásából kiderült, hogy a magyar felnőtt lakosság majdnem 30 százaléka nem tudna kifizetniegy 100 ezer forintos hirtelen kiadást. További 42 százalék nehezen tudná csak megoldani.

A magyarok 27 százaléka keres kevesebbet nettó 200 ezer forintnál. Ez azt bizonyítja, hogy minden negyedik magyar nem keres annyi pénzt, hogy házastársa, családtagjai segítsége nélkül kijöjjön a hó végén. Ez rengeteg ember. A lakosság másik negyede (26 százalék) nettó 350 ezer forint alatt keres. Tehát a népesség több mint fele nem keres annyit, hogy átlagos életszínvonalon élhessen.

A lesújtó adatokat látva úgy döntöttünk, készítünk egy kalkulátort, mellyel Te is kiszámolhatod, hova tartozol: a bevételeid elérik-e a szegénységi küszöböt.

Nem kell mást tenned, csak beírni, hány felnőtt, hány gyerek él veled egy háztartásban. Utána add meg, havonta hány forint a háztartásod nettó bevétele. Kattints a kiszámol gombra. A következő ablakban azt tudod megadni, a felsoroltak közül melyik okoz neked nehézséget: a számlák kifizetése, a lakhatás biztosítása, munka körüli ügyek, vagy a megélhetés, esetleg egyik sem. Miután választottál, már meg is kapod egy szemléletes mutatóval az eredményt. A kalkulátort ide kettintva tudod használni:

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szülő jogai a kórházban: 5 dolog, amit a legtöbben nem ismernek

Akár váratlan (betegség, műtét), akár természetszerű (szülés, születés) ok miatt kerültök te vagy gyermeked huzamosabb ideig kórházba, jó, ha tisztában vagy jogaitokkal. Milyen jogok...

Jószomszédi iszony, avagy szomszédjogi szabályok: ki újítsa fel a kerítést?

Egy jó szomszéd örök áldás lehet, egy problémás szomszéd azonban megkeseríti a mindennapokat. Sok esetben a szakemberek is azt javasolják, hogy először próbáljunk meg...

Olcsó receptek 2000 forint alatt: paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...