Nyaraláson tanultam ezt az uborkasalátát, azóta nem bírom eleget készíteni a családnak

Nem a legolcsóbb, de finom és érdekes saláta uborkából. Különleges mogyorós uborkasaláta, nem a megszokott tejfölös-fokhagymás ízvilág.
Az uborka csodás alapanyag. Most nyilván salátáról van szó, de egyébként minden olyan ételben használható, ahol a cukkini. Visszatérve a salira. Az uborka hűs, ropogós harsanása egyszerűen verhetetlen. Amikor először került elém ez a csípős mogyorós uborkasaláta, tudtam, hogy nagy kedvenc lesz nálam.
Nagyon szeretem az uborkát, ez a recept pedig tökéletes módja az uborka élvezetének. Aki megkóstolja, biztosan elkéri majd a receptet.
Kérdésed van a receptekkel kapcsolatban? Kérdezd ügyfélszolgálatunkat, két napon belül ingyen válaszolunk!
A csípős mogyorós szósz krémes és pikáns, éppen annyi csípősséggel, hogy izgalmas legyen, de ne túl erős. Egy kis limelé és némi koriander tovább emeli az ízeket, frissességet és üdeséget adva, mindent szépen összekapcsol. Könnyű, mégis tele van merész, élénk hozzávalókkal, így tökéletes fogás meleg napokra, vagy akár csak egy délutáni nassoláshoz. Ígérem, ez azok közé a receptek közé tartozik, amit újra és újra el fognak kérni a barátok: igazi frissítő ízrobbanást hoz az asztalra a pikáns mogyorós uborkasaláta.
Pikáns mogyorós uborkasaláta

Felszerelés
- habverő
- nagy keverőtál
Hozzávalók
- 2 ek krémes mogyoróvaj
- 2 ek ázsiai csili-fokhagyma paszta vagy sambal oelek
- 1,5 ek szójaszósz
- 1 db lime kifacsart leve
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 db közepes angol uborka (kb. 700 gramm összesen, 6 mm vastag karikákra vágva)
- 1/2 csésze durvára vágott friss koriander
- 1/2 csésze pörkölt mogyoró (sózott, durvára vágott)
- csilipehely a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés
- Egy nagy tálban habverővel keverd össze a következőket: 2 evőkanál krémes mogyoróvaj, 2 evőkanál ázsiai csili-fokhagyma paszta, 1 evőkanál + 1 1/2 teáskanál szójaszósz, 1 evőkanál + 1 1/2 teáskanál lime-lé, 3 apróra vágott fokhagymagerezd és 1 teáskanál csilipelyhet (ha használsz). Az öntet kicsit sűrűbb állagú lesz.
- Add hozzá a 2 felkarikázott közepes angol uborkát, 1/2 csésze durvára vágott friss koriandert és 1/2 csésze durvára vágott, sózott, pörkölt mogyorót. Egy hajlékony spatulával forgasd össze, amíg az uborkák egyenletesen be nem vonódnak a szósszal. Ízlés szerint díszítsd csilipelyhekkel. Ezt a salátát frissen a legjobb fogyasztani.