2ekázsiai csili-fokhagyma paszta vagy sambal oelek
1,5ekszójaszósz
1dblime kifacsart leve
3gerezdfokhagyma(apróra vágva)
2dbközepes angol uborka(kb. 700 gramm összesen, 6 mm vastag karikákra vágva)
1/2csészedurvára vágott friss koriander
1/2csészepörkölt mogyoró(sózott, durvára vágott)
csilipehely a díszítéshez(opcionális)
Elkészítés
Egy nagy tálban habverővel keverd össze a következőket: 2 evőkanál krémes mogyoróvaj, 2 evőkanál ázsiai csili-fokhagyma paszta, 1 evőkanál + 1 1/2 teáskanál szójaszósz, 1 evőkanál + 1 1/2 teáskanál lime-lé, 3 apróra vágott fokhagymagerezd és 1 teáskanál csilipelyhet (ha használsz). Az öntet kicsit sűrűbb állagú lesz.
Add hozzá a 2 felkarikázott közepes angol uborkát, 1/2 csésze durvára vágott friss koriandert és 1/2 csésze durvára vágott, sózott, pörkölt mogyorót. Egy hajlékony spatulával forgasd össze, amíg az uborkák egyenletesen be nem vonódnak a szósszal. Ízlés szerint díszítsd csilipelyhekkel. Ezt a salátát frissen a legjobb fogyasztani.