Go Back

Pikáns mogyorós uborkasaláta

Harsogó pikantéria
mogyorós uborkasaláta
Recept nyomtatása
Fogás saláta
Konyha amerikai
Kulcsszavak mogyoróvaj, saláta, uborka
Előkészítési idő 15 perc
Teljes idő 15 perc
Adag(ok) 4 főre

Felszerelés

  • habverő
  • nagy keverőtál

Hozzávalók

  • 2 ek krémes mogyoróvaj
  • 2 ek ázsiai csili-fokhagyma paszta vagy sambal oelek
  • 1,5 ek szójaszósz
  • 1 db lime kifacsart leve
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 2 db közepes angol uborka (kb. 700 gramm összesen, 6 mm vastag karikákra vágva)
  • 1/2 csésze durvára vágott friss koriander
  • 1/2 csésze pörkölt mogyoró (sózott, durvára vágott)
  • csilipehely a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés

  • Egy nagy tálban habverővel keverd össze a következőket: 2 evőkanál krémes mogyoróvaj, 2 evőkanál ázsiai csili-fokhagyma paszta, 1 evőkanál + 1 1/2 teáskanál szójaszósz, 1 evőkanál + 1 1/2 teáskanál lime-lé, 3 apróra vágott fokhagymagerezd és 1 teáskanál csilipelyhet (ha használsz). Az öntet kicsit sűrűbb állagú lesz.
  • Add hozzá a 2 felkarikázott közepes angol uborkát, 1/2 csésze durvára vágott friss koriandert és 1/2 csésze durvára vágott, sózott, pörkölt mogyorót. Egy hajlékony spatulával forgasd össze, amíg az uborkák egyenletesen be nem vonódnak a szósszal. Ízlés szerint díszítsd csilipelyhekkel. Ezt a salátát frissen a legjobb fogyasztani.