A gyerekek kedvence ez a sajtos-sonkás édesburgonya csónak, te is könnyen elkészítheted – recept

Ez az édesburgonya csónak recept a gyerekek kedvence lesz. Na meg a tied is, mert egy óra alatt készen van, és fejenként körülbelül 750 forintból kijön!

Január sokadik napján járunk, és még mindig van belőle egy kicsi. A raktárak kimerülőben, a nap még mindig túl korán megy le, és nagyon lassan indul be a tavasz. Ilyenkor egy kicsit az is segít, ha valami újat és színeset teszünk az asztalra. Persze az sem árt, ha nem kell vele sokat foglalkozni, a család minden tagja szívesen megeszi, laktató, és se a cukorban, se az olajban nem úszik.

Ez az édesburgonya csónak recept tulajdonképp nem bonyolultabb, mint egy alap melegszendvics a nyolcvanas évekből, csak a sütési idő tart tovább. Viszont sokkal egészségesebb, kreatívabb és laktatóbb is. Az édeskrumli nagyon jól támogatja az emésztést.

Nem utolsó sorban pedig egy pofonegyszerű módja annak, hogy a gyerekekkel is etessünk egy kis extra zöldséget. A sonka helyett tehetünk bele párolt gombát, bacont, sült tofut, akár maradék húst, répát vagy zöldborsót is. Ami a hűtőben vagy a mélyhűtőben akad éppen.

Édesburgonya csónak sonkával és sajttal

a gyerekek kedvence
Recept nyomtatása
Fogás egytálétel, komfortétel, Snack
Konyha amerikai
Kulcsszavak édesburgonya
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 45 perc
Teljes idő 55 perc
Adag(ok) 2
Költség 1500 forint

Hozzávalók

  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb édesburgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 gramm sonka
  • 50 gramm sajt
  • 1 csipet só és bors
  • joghurt, fokhagymás tejföl, petrezselyem snidling (a tálaláshoz)

Elkészítés

  • A krumplit megmossuk – ha nagyobb darab, félbe vágjuk, ha kisebb, akkor csak a tetejét vágjuk le,
  • Bekenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45-60 percig sütjük. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad. Ha öntünk alá egy pici vizet, akkor könnyebben, hamarabb átsül.
  • A sonkát felkockázzuk, és egy pici olajon átsütjük.
  • Ha kész a krumpli, kivesszük a sütőből, és villával összetörjük a belekeverjük a sonkát. Ráreszeljük a sajtot és visszadugjuk a sütőbe még 5 percre, míg a sajt megolvad.
  • Ha kész, meglocsoljuk joghurttal, fokhagymás tejföllel, vagy akár paradicsomszósszal, és megszórjuk zöldfűszerrel.
  • Kényelmesen kanalazgatva fogyasztjuk.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

A trükk, amitől igazán piros lesz a mikulásvirág: nem a locsoláson múlik

Hol piros, hol pasztell színekbe fordul. Vajon mitől függ? Rá tudunk segíteni, mielőtt betoppan karácsony napja?

Nem füstöl vissza, ha így tisztítod a cserépkályhát – a kályhamester is ezt csinálja 

Csakis így érdemes a cserépkályhát kitisztítani.

Puha, omlós, nosztalgikus: nagymama-féle tepertős pogácsa András-napra

Igazi magyar gasztronómiai különlegesség.

Így kérhetsz saját mozgáskorlátozott parkolót a házad elé: ez a pontos menete

Mozgáskorlátozott parkolóra lenne szükség az otthonodnál? Ügyintézés lépésről lépésre.

Itt ellenőrizheted, érvényes-e az autópálya matricád: csak pár kattintás az egész

Ma már gyerekjáték, és megelőzheti a kellemetlen meglepetéseket.

Amikor jogos a munka megtagadása: nem utasíthatja a főnöke erre a 3 dologra

Sokan nem tudják, hogy a munkáltató utasítását nem minden helyzetben kell teljesíteni. Vannak olyan szituációk, amikor a törvény kifejezetten megengedi, vagy akár elő is írja bizonyos feladatok visszautasítását.