Nem fog hiányozni az alkohol, ha ezt kortyolod: 5 látványos és alakbarát szeszmentes koktél

Alkoholmentes bulizáshoz mutatunk isteni koktélokat. Mindenki talál közötte kedvére valót: klasszikus és izgalmas receptek, nemcsak az év utolsó napjára. Egyszerűen, kevés hozzávalóból készülnek és nem terhelik meg a szervezetet a nagy ünnepi eszem-iszom után. Egyszerű alkoholmentes koktélok változatosan.

Epres alkoholmentes koktél

Ez a klasszikus koktél eperrel és frissítő citrusokkal készül. Ha van otthon fagyasztott eper, azzal az igazi, de eper üdítő itallal is tökéletes. Kell hozzá egy egész citrom és mentalevelek. Plusz egy fél óra pihenő, hogy az epres alkoholmentes koktél igazán frissítő legyen.

Elkészítés: Másfél liter epres üdítőt keverjünk össze másfél liter szódával vagy alkoholmentes pezsgővel egy nagy tálban. Karikázzuk bele a citromot. A mentaleveleket aprítsuk fel és keverjük a koktélhoz. Úgy a legjobb, ha fogyasztás előtt fél órát áll a hűtőben.

Egyszerű alkoholmentes koktélok:  a klasszikus sangría

Eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú koktél alkoholmentes változata, sok gyümölccsel. Itt a vörösbort hibiszkusz tea helyettesíti, egyébként  a többi hozzávaló nem tér el az eredetitől. Lényege a friss gyümölcs, így bármi van otthon, szabadon lehet variálni a koktélt. 

Elkészítés: 6 darab hibiszkusz tea filtert le kell forrázni 3 dl vízzel és 10 percig áztatni. A forrázathoz hozzá kell önteni 3 dl hideg vizet. Egy narancsot és egy almát apróra vágva adjunk a teához és hasonlóan az első koktélhoz menjen 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy összeálljanak az ízek.

Alkoholmentes tojáslikőr

Egyszerű alkoholmentes koktélok közül nagy klasszikus a téli kedvenc: tojáslikőr. Az alkoholmentes változata desszertnek is beillik. 

Tejjel vagy növényi tejjel (zab, kókusz, stb.) is készíthető, a lényegét a fűszerek adják. Édesítővel is lehet készíteni, az eredeti recept szerint juharsziruppal kell csinálni, de ez kiváltható mézzel.

Elkészítés: 1 liter tejhez kell 6 evőkanál juharszirup vagy méz, 8 teáskanál vaníliakivonat és egy fél teáskanál őrölt szerecsendió, illetve egy csipet só. Minden hozzávalót keverjünk össze egy edényben és tegyük fel főni a tűzhelyre. Várjuk meg, míg felforr, majd forrás után még főzni kell 5 percig. Fontos, hogy folyamatosan kevergetni kell. Vegyük le a tűzhelyről a tojáslikőrt, hagyjuk kihűlni és hűtőben tároljuk. Itt is igaz, hogy minél többet pihentetjük, annál jobb lesz a végeredmény.

Narancsos mimóza koktél

A legegyszerűbb és legkevésbé macerás koktél a mimóza, ami alkoholmentes verzióban szintén könnyen elkészíthető. Nem is kell más hozzá, mint alkoholmentes pezsgő és narancslé. Plusz narancsszeletek a díszítéshez.

Elkészítés: Ugyanannyi egység alkoholmentes pezsgőt keverjünk össze ugyanannyi egység narancslével, mondjuk egy 7,5 dl-es üveg pezsgő mellé 7,5 dl narancslevet számítsunk. A narancslé lehet frissen facsart. Díszítéshez karikázzuk fel a narancsot és vágjuk félbe a szeleteket.

Egyszerű alkoholmentes koktélok a különleges ízek kedvelőinek

Ez egy igen egyszerű mocktail, azaz alkoholmentes koktél, de nem hétköznapi ízvilágú. Gyömbér és kakukkfű teszi izgalmassá, egyébként csak citrom és cukor (vagy édesítő) kell mellé.

Elkészítés: 3-4 szelet gyömbért 0,3 dl frissen facsart citromlével, 0,3 dl cukorsziruppal (vagy ennek megfelelő édesítővel) törjünk össze – pl. egy fakanál segítségével- egy magas falú pohárban , majd adjuk hozzá a jeget és a szódát. Végül díszítsük kakukkfűvel ízlés szerint.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Őszidő kvíz: mi a zimankó, cúg, ködpaplan?

Teszteld a tudásod, mennyit tudsz az őszidőről!

Mennyi most a gáz világpiaci ára és mennyit fizet a magyar? Meglepő a különbség

Megüthetjük a bokánkat, ha túl melegben telelünk.

Heti akciók: Most az Auchan vitte a prímet, 70%-os kedvezménnyel

A pult mögött zöldség, gyümölcs és egy üveg bor is vár, a hűtőben pedig a parenyica és a krémdesszert csücsül.

Házi piros arany recept, ami simán veri a bolti verziót – 30 perc alatt kész, és hónapokig friss marad

A magyar konyhában kevés olyan alapdarab van, amely annyira összeforrt volna a hazai ízekkel, mint a Piros Arany és az Erős Pista. Ezek a paprikakrémek nemcsak fűszerek, hanem igazi hungarikumok, amelyek évtizedek óta ott lapulnak minden konyhapolcon.

„Üres a pénztárcám, hó vége van” – így élnek sokan Magyarországon a hónap utolsó napjaiban

A hó vége a magyaroknak nem csak egy dátum a naptárban. Sokan ilyenkor...

Így szórják a büntetőpontokat a hibázó sofőrökre: ráadásul 80.000 forint a piros lámpás áthajtás

Már azért is járhat büntetés, ha a sárgánál inkább odalépünk- és nem is akármekkora büntetéseket osztogatnak.