Nyitólap Spórolj! Csinos Feszesebb, rugalmasabb bőr? 5+1 élelmiszer, ami hatékonyan fokozza a kollagéntermelést
HIRDETÉS

Feszesebb, rugalmasabb bőr? 5+1 élelmiszer, ami hatékonyan fokozza a kollagéntermelést

fokozza a kollagéntermelést

A kollagén felel az egészséges bőrért, a kötőszövetek rugalmasságáért, de a csontok és a körmök jó állapotához is elengedhetetlen. Az volna az optimális, ha mindennap fogyasztanánk belőle, mert idővel a szervezet egyre kevesebb kollagént állít elő. Emiatt el kell kezdeni kívülről pótolni, amelyhez választhatunk több ezer forintos kollagén porokat, de jó, ha tudjuk, hogy olcsón, különféle ételekkel is bevihetjük a szervezetünkbe a szükséges mennyiséget. Az alábbi 5+1 élelmiszer hatékonyan fokozza a kollagéntermelést.

HIRDETÉS

1. Gyógy- és fűszernövények

Az alábbi gyógy- és fűszernövények hatékonyan támogatják a szervezetünk kollagéntermelését. Tele vannak antioxidánssal, ami csökkenti a sejtkárosodást.

  • menta
  • bazsalikom
  • oregánó
  • zsálya
  • fekete bors
  • Cayanne-bors
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • kurkuma

2. Egészséges zsírok

Az egészséges zsírok rendszeres fogyasztása támogatja a kollagén termelődését és hatékonyan segítik a tápanyagok felszívódását. Ezzel hozzájárulnak a hormon egyensúlyhoz és a mentális egészség támogatásához. 

Miben találjuk? Növényi olajok, omega-3 (halfélék tartalmazzák), illetve a diófélék és a magok is tartalmazzák a jó zsírokat. Legjobb forrás a lenmag, már napi 1,5 kiskanál fedezi az omega-3 szükségletet.

3. Erjesztett élelmiszerek

A fermentált ételeket is érdemes lenne felvenni a napi menüre, annyira jót tesznek a szervezetünknek. Támogatják az immunrendszer működését, hatékonyan csökkentik a testben lévő gyulladásokat. És hogy melyek a legjobb fermentált ételek? Itt találod az összeset. Itt pedig arról olvashatsz, hogy milyen egyszerű is az otthoni fermentálás.

HIRDETÉS

4. Az alábbi gyümölcsökben található rengeteg vitamin hatékonyan fokozza a kollagéntermelést

A polifenolokban és C-vitaminban gazdag gyümölcsök aktívan fokozzák a kollagéntermelést. A C-vitamin elengedhetetlen a kollagén szintetizáláshoz, így érdemes ebből is minden nap fogyasztani. 

  • alma
  • szőlő
  • ananász
  • narancs, citrusfélék
  • olajbogyó
  • eper, málna, áfonya és szeder

5. Az alábbi 11 zöldség fokozza a kollagéntermelést

  • paradicsom
  • paprika
  • padlizsán
  • sárgarépa
  • édesburgonya
  • hagyma
  • zöld levelesek: brokkoli, karfiol, káposzta és zeller
  • babfélék

+1. Igazi kollagénbombát készítenél?

A minél többféle csontot és porcos részt (szárny, láb) tartalmazó húsleves a leggazdagabb étel, ha kollagénpótlásról van szó. A drága kollagén porok sem tartalmaznak egyebet, mint porított állati részeket. Viszont egy nagy adag húsleves – akár kisebb adagokban lefagyasztva – ugyanolyan tartalmas és egészséges, viszont csak töredékébe kerül.

Forrás: agroinform.hu

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version