Van egy nagyon egyszerű piskóta recept, ami tökéletes azokra az alkalmakra, amikor időszűkében vagyunk vagy nem merünk kockáztatni. Ez az elronthatatlan piskóta. Nekem sikerült elrontani. Ráadásul se időm, se több alapanyagom nem volt már, hogy újrapróbálkozzak, szóval azzal kellett főznöm, ami volt: egy alul szénné égett piskótalap, és csak remélni mertem, hogy a belseje nem vette át az égett ízt. Aztán bevillant, hogyan mentsem a menthetőt. Neked is odaégett a piskóta? Ne dobd ki, használd fel!

Az elronthatatlan piskóta receptje

A piskóta receptje nagyon egyszerű, ehhez képest mindig más lesz a végeredmény, akkor is, ha minden alkalommal lépésről lépésre ugyanúgy csináljuk. Ebből a videóból vettem extra tippeket ahhoz, hogy mire érdemes figyelni piskóta sütés közben. 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

A tojásokat elkezdjük felverni egy magas falú edényben. Amikor már elkezd habosodni, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ha már elég kemény a cukros tojás, szitáljuk hozzá a lisztet is. A lisztet óvatosan dolgozzuk hozzá a tojáshabhoz, ha túl gyorsan végezzük a műveletet, a tészta összeesik. Magas falú tortaformába töltsük a tésztát, hogy legyen hova feljönnie a piskótának.

180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük meg a piskótát.

Most kell nagyon résen lenni

A legfontosabb tipp, ami mindig elhangzik a piskóta sütéssel kapcsolatban, hogy az első 30 percben nem szabad  a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta.

Ránézésre jól sikerült a nyers tésztám, nem szerettem volna kockáztatni, hogy ezt egy sütőnyitással hazavágom. Megvártam az előírt 30 percet, csakhogy addigra odaégett a piskóta. Gondoltam, ilyen tojásárak mellett nem mehet pocsékba 6 tojás, ebből kell kihozni valamit – de mit?

Odaégett a piskóta? Így lehet megmenteni

Első lépésként levágtam az odaégett piskóta alját, szerencsére a többi része nem vette át az égett ízt. Az első gondolat az volt, hogy csokiöntettel mentem meg, de mivel a tortakrém már készen volt, így azt használtam fel.  A szétvágott piskóta azonban nyomorultul nézett ki, nincs az a tortakrém, ami megmenthette volna, hogy egy rendes torta legyen belőle.

Fogtam a szív alakú sütiformázót és kiszaggattam az egyébként légiesen könnyű szétszabdalt piskótalapot kisebb szívekre. 

Minimális dolgom volt vele:

  1. Szív alakú formákat szedtem ki a piskótából.
  2. A tetejére ment a tortakrém.
  3. Figyelemelterelésnek pedig extra gyümölcs a krémre. 

Hogy aztán ilyen szép legyen a végeredmény:

Mit csináltok, ha a piskóta nem úgy sikerül, ahogy kellene? Van valamilyen tuti tippetek? Osszátok meg velünk!

Napi Spúrtipp

Kapcsolódó

Legfrissebb

4 olcsó okostelefon, amivel nem lőhetsz mellé

Van élet a több százezer forintos okostelefonokon túl is. Megnéztük, melyik a legjobb olcsó okostelefon 2024-ben, összegyűjtöttünk ismét 4 olcsó okostelefont. Hétfőn bemutatta az Apple...

Örülhetsz, ha szőlővel álmodsz – mennyire ismered a szüreti babonákat?

A szüreti időszak rengeteg izgalmat és hagyományt tartogat, amihez nem kevés babona és hiedelem is kötődik. Vajon mennyit tudsz ezekről a furcsa szokásokról és...

Kétszer többe kerül a magánbölcsi, mint a jogi egyetem

A magyar családok számára a gyermekek bölcsődei elhelyezése sokszor kihívást jelent, sok esetben ugyanis nem megoldható az állami bölcsődékben való elhelyezés helyhiány miatt. Ekkor...