Betört a nyár, megérkezett a jóidő, hamarosan egymást éri majd a sok nagy szezonális leárazás. Van, ahol már elkezdődött, de az igazán jó árakért megérni kivárni egy kicsit.

Hamarosan 10-50%-os leárazásokkal találkozunk majd a boltokban, főként a ruha, a cipő és a szezonális termékek ára csökkenhet drasztikusan. Ilyenkor megéri kicsit félretenni a jóidő által felkeltett vásárlási kedvet, már ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek jól járni egy shoppingolás alkalmával. A magyar emberek többségének muszáj is állandóan az akciókat nézni, mert az árakhoz képest a többségünknek inkább alacsony a fizetése.

Mire vonatkozik a leárazás?

Általában kétféle termék ára csökken jelentősen ezekben a hetekben. Az egyik, aminek elmúlt már a szezonja. Júniusban például a kabátok, zárt cipők, kötött pulóverek körében mindig jelentős a leárazás. A másik pedig az, aminek túl hirtelen jött be a szezonja ahhoz, hogy igazán be lehessen vezetni. A fürdőruhák között például biztos, hogy komoly leárazás jön, ehhez még az is hozzátartozik, hogy kevesen mennek nyaralni, így a kereslet viszonylag alacsony lehet ezen termékeknél. Hasonlóképp a fehérneműk, szandálok körében is várható jelentős leárazás. És ami még érdekes: sok fürdőben, strandon is nagy kedvezmények vannak most, a szezon elején.

És ez még nem minden

Vannak olyan boltok, amik azt a stratégiát választják, hogy ilyenkor nem egyes termékcsoportokra, hanem mindenre érvényesítenek egy komolyabb kedvezményt, így gerjesztik az eladásaikat és szabadítják föl a raktári kapacitásokat. A kereskedelemben ugyanis általános szabály, hogy minél gyorsabban ki kell pörgetni az árukészletet, hogy újabb termékek léphessenek a helyébe.

Leárazás 2024-ben

A leárazás nemcsak az olyan boltokban lesz jelentős, mint például a Zara, H&M, a Sloggi vagy épp a Reserved, de az online butikok egy része, mint például az About You vagy a Farfetch szintén jelentős leértékelésekre készül. Érdemes hát tudatosnak lenni, kivárni a kedvezményt és figyelni a leárazást, ha jól akarunk kinézni (és járni) 2024 nyarán.

Kérdésed van az akciókkal kapcsolatosan? Fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, segítünk eligazodni!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha előre...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen erezettek, fényesek, virága jellegzetes, ötszirmú – ha...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges és kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkentik a káros baktériumok,...