Mit főzzek a hétvégén? Most éri meg igazán a rántott csirke

Ha hétvégi ebéd, akkor az ráérős, gyöngyöző húsleves. Amíg fő a húsleves, lehet panírozni a húst és lereszelni az uborkát a salátához. Amíg az uborkasalátát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, krumplit hámozunk és feltesszük főni a püréhez. Végül a saláta és a krumplipüré csak vár a sorára, amíg szép aranybarnára sül a rántott csirke. Felmerült a szokásos kérdés, hogy mit főzzek? Íme a válasz: hétvégére most igazán megéri a rántott csirke egy jó tejfölös uborkasalátával.
Hétköznap rohanunk, visszük a hétvégi maradékot, kedd tájékában már érezzük, hogy valamit főzni kellene, de aztán nincs kedvünk. Marad a menza vagy a közeli kifőzde. Hétvégén viszont jó lenne valami finom, ismerős íz, egy kiadós étel, amit mi készítünk. Egy kis segítség a tervezéshez: Akcióvadász szolgáltatásunkkal minden napra ki lehet nézni a legnagyobb akciókat és sokkal könnyebb a hétvégi menü kitalálása is.
Most viszont keresni sem kell, hétvégére összeállítottunk egy príma menüt, csupa akciós termékből.
Mit főzzek hétvégén?
Rántott csirkecombot tejfölös uborkasalátával. Fejedelmi ebéd, a legspórolósabb módon, csak akciós hozzávalókból.
A csirke alsó-vagy felsőcomb kilója most 959 forint az Aldiban.
Hozzávalók egy rendhagyó recepthez:
- 10 db alsó-vagy felső csirkecomb
- 2 db tojás
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- só, bors, pirospaprika és fokhagymapor
Elkészítés:
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- A lisztet keverjük össze a fűszerekkel.
- A tejet és a tojást keverjük össze.
- A combokat forgassuk a tojásos tejbe, majd a fűszeres lisztbe.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben és süssük oldalanként 15-15 percig a csirkecombokat kis lángon.
A kígyóuborka darabja 249 forint az Aldiban, a 300 grammos 20%-os Mizo tejföl pedig 499 forint.
Ebből éri meg igazán egy jó tejfölös uborkasaláta.
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz tejföl
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor
- 2 ek víz
- 1 tk só
Elkészítés:
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony szeletekre. Sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát, amíg elkészítjük az öntetet.
Az öntethez keverjük össze az ecetet a vízzel és a cukorral, majd zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük az öntethez.
Az uborkáról öntsük le a levet és nyomkodjuk ki, majd öntsük rá az öntetet és a tejfölt. Jól keverjük össze és még legalább egy fél órát hagyjuk a hűtőben állni.