Az őszi szünet 2023 október 27-től november 6-ig tart. Változékony és hűvös időt jósolnak a szünetre, de mi most olyan kinti és benti programokat hoztunk, amelyek a szeszélyes időjárás esetén is megállják a helyüket. Legmenőbb játszóterek, ingyenes zenei foglalkozások, mindenki megtalálja a kedvencét a 2023-as őszi szünet programjai között.

Őszi szünet 2023 – milyen programok várnak ránk?

Ingyenes múzeumi programok

Családosként ingyen mehetsz múzeumba bizonyos napokon, ráadásul szeptember 25. és november 12. között kerül megrendezésre a Múzeumok Őszi Fesztiválja is. Országszerte számos múzeum vesz részt a fesztiválon, izgalmas programokat kínálva minden korosztálynak. Ilyenkor beleshetünk a múzeumok kulisszái mögé, kipróbálhatjuk milyen a műkincsgyűjtés és akár éjszakai tárlatvezetésen is részt vehetünk. A fesztiválon részt vevő múzeumok számtalan kézműves foglalkozást tartanak az iskolás gyerekeknek, a fesztivál program keresőjében mindenki talál kedvére való programot.

Ingyenesen látogatható arborétumok

Az arborétum látogatás minden évszakban csodálatos program, mindig más arcát láthatjuk a természetnek. Olyan védett kincsekkel találkozhatunk, amelyeket egy sima erdei túrán nem biztos, hogy észrevennénk. A Budai Arborétumot ingyen látogathatjuk, ráadásul mellette található a Feneketlen-tó, ahol kacsákat és játszóteret is találunk. Szintén a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem alá tartozik az ingyen látogatható,  keszthelyi Georgikon Botanikus Kert.

A Gödöllői Arbo-Parkba hétköznapokon ingyenes a belépés. Ha már Gödöllőn járunk ne hagyjuk ki a Királyi Kastélyt, ahova 6 év alatt ingyenes a belépés, de a kertje mindenki számára ingyenesen látogatható. 

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert szintén ingyenesen látogatható a Városligetben. És, ha már ott járunk, próbáljuk ki a Városligeti Nagyjátszóteret, ami az egyik legnagyobb és sokfélébb játékkal rendelkező játszótér. Ráadásul a mellette található Magyar Zene Háza melletti zenélő játszótér is izgalmas program a gyerekeknek.

Őszi szünet 2023- Legmenőbb játszóterek

Szintén szabadtéri és pénztárcabarát program felkeresni Magyarország legmenőbb játszótereit, főleg, ha kirándulással is összeköthetjük.

Ehhez tökéletes program a visegrádi Mátyás Király Történelmi Játszópark felkeresése, hiszen Visegrád környékén is számos kirándulóhely található. A Hármashatárhegyi repülős játszótér szintén szuper állomás túrázás közben. 

A debreceni Ötholdas Pagony játszótér a Nagyerdőn található, ami egész napos kikapcsolódást és programokat nyújt az egész családnak.

Csepelen, a Csillagtelepen találjuk az űrhajós játszóteret, ahol csúszdás űrhajóval játszhatnak a gyerekek és még egy planetárium is található. 

A Kiscelli Múzeum mellett található a Kiscelli Parkerdőben a Mimó és Csipek játszótér, amely erdei környezetben, főként mászókákkal várja a gyerekeket. A Kiscelli Múzeum kertjében számos műtárgyat találunk kiállítva, ráadásul ingyen látogatható.

Őszi szünet 2023: Ingyenes zenei foglalkozások

Ingyenes zenei foglalkozásokat a Művészetek Palotájában találunk, például a Cifra Palota interaktív családi program kreatív és művészeti programokat kínál az egész családnak. A többi zenei program közül itt tudunk válogatni, amelyeken megismerkedhetünk különféle hangszerekkel és zenei irányzatokkal is. 

Őszi dekorációk készítése

Ha nincs kedvünk kimozdulni, egy-egy otthon töltött nap tökéletes arra, hogy a kirándulások során begyűjtött kincsekből őszi-téli dekorációkat készítsünk. Például a fenyőtoboz egész sok mindenre használható, de most tudunk gesztenyét, csipkebogyót és színes faleveleket is gyűjteni. A gesztenyéből  a gesztenyefigurákon kívül ajtódíszt is készíthetünk, a színes falavelekből pedig mécsestartót is dekorálhatunk.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...