Krémes rizspuding maradék rizsből: könnyű és nagyon finom

Ez a rizspuding maradék rizsből készül tejjel, cukorral és tojással készül, otthonos ízvilágát pedig a vajtól és a vaníliától kapja. Finomság gyorsan, közvetlenül a tűzhelyről.
Kipróbálod?
A tűzhelyen, gyorsan, maradék rizsből készül tehát, és valóban így lesz a legkrémesebb, bár egyesek a sütőben készítik, de az igazi régimódi változat lassan készül a tűzhelyen. Mintha csak a sparhelt szélére húzná a nagymama.
Rizspuding
Hozzávalók
- 1 ½ csésze főtt rizs (legjobb, ha egy napot állt a hűtőben)
- 2 csésze tej
- 1 csipet só
- 1 darab tojás (felverve)
- ⅓ csésze fehér cukor
- 1 ek vaj
- 0,5 tk vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
Opcionális:
- Aranymazsola
Elkészítés
- A főtt rizst egy közepes lábosba tesszük és felöntjük másfél csésze tejjel. Lassú tűzön 20 percig főzzük, közben hozzáadjuk a kevés sót.
- Adjunk hozzá maradék tejet, a mazsolát, a felvert tojást és a cukrot. Folytassuk a főzést folyamatos keverés mellett, amíg jól összevegyül, de legalább 5 percig.
- A rizspuding maradék rizsből melegen és hidegen is kiváló. Ehetjük magában, de gazdagíthatjuk a tejberizshez hasonlóan fahéjjal, gyümölccsel, nutellával vagy ízlésünknek megfelelően szinte akármivel.
Az interneten egyébként más receptek is bőven fellelhetők, ezeket is bátran ki lehet próbálni, hiszen maradék rizs és egy kis tej talán még hóvégén is akad otthon.
Olvasd el a pudingpormentes pudingról szóló cikkünket is!
Hasznosnak találtad ezt a cikket?
Küldd el másoknak is: