Búcsúzunk az árstopoktól: 3 extra recept farhátra

Július 31-gyel vége a majdnem 1,5 éve tartó élelmiszer-árstopnak. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy mekkora áremelkedés várható a termékeknél, máshol pedig azt számolták ki, mennyivel többet költhetünk: közel 40 ezer forinttal több pénzt húzhat ki a családok zsebéből az árstop vége augusztus és december között. Az egyik legmegosztóbb hatósági áras termék a csirke far-hát (avagy csirkefarhát) volt, erre hoztunk most három egyszerű, de nagyszerű receptet.

1. Extra recept farhátra: készítsük mogyorószószban!

Hozzávalók:

  • 4 db egész farhát félbevágva
  • 200 g sózott, pörkölt földimogyoró
  • 1 ekanál őrölt római kömény
  • csilipaprika ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 kanál zsír, vagy olaj

Elkészítés: A mogyorót pürésítjük a fűszerekkel és hozzáadunk annyi vizet, hogy krémesen folyós állagot kapjunk, majd félretesszük. A hagymákat a zsiradékban aranybarnára pirítjuk, ebben átforgatjuk a farhátot és ropogósra pirítjuk. Leöntjük a mogyorószósszal, óvatosan hígítjuk, hogy ne égjen le, és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfő a szósz, akkor vízzel hígítjuk.

2. Extra recept farhátra: a mézes-mázos

Hozzávalók:

  • 4 db egész farhát félbevágva
  • 2 ekanál mustár
  • 2 ekanál méz
  • 1 dl barna sör
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 tkanál őrölt fekete bors

Elkészítés: A sört, mézet és mustárt simára keverjük. A hagymát és a farhátat átpirítjuk a zsiradékon, meglocsoljuk a sörös keverékkel, és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk.

3. Extra recept farhátra: a barna sör önmagában is elég különleges

Hozzávalók:

  • 4 db egész farhát félbevágva
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 doboz barna sör
  • 1 tkanál őrölt fekete bors
  • 1 tkanál őrölt fekete kömény
  • opcionális: csilipaprika
  • 2 ekanál zsír, vagy olaj

A hagymát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd átforgatjuk rajta a farhátat. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, félig felöntjük a sörrel és puhára főzzük.

Mivel körítsük?

A mogyorószószos farhát mellé egyszerű főtt rizst kínáljunk. A mézes-mázos recepthez jól illik a sült krumpli vagy krumplipüré, a „sima” söröst pedig feladhatjuk krumplifánkkal.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.

Alighanem az ország legolcsóbb húsboltját találtuk meg: 5 évvel ezelőtti árakon vásárolhatunk

Te sem tudod melyik üzletben vagy hentesnél szerezhető be igazán olcsó hús? Ebben.