Olcsó sütemény meggyből (vagy másból): bólyi túrós, a lusta asszony rétese

Ha olcsó sütemény meggyből, akkor a bólyi túrós biztosan sikert arat. Könnyű elkészíteni, és nem kell órákig a konyhában állni, a siker pedig garantált, mert nagyon finom!
A gyors süti az év bármely szakaszában öröm, de nyáron mégis kevesebb időt töltünk a konyhában, úgyhogy ilyenkor pláne keressük a pár perces desszert recepteket. Ráadásul ennek a sütinek az alapja a túró, ami minden friss gyümölcshöz jól megy, így aztán mehet bele az, amit éppen jó áron kapunk a piacon – most épp a meggyel készítettük el.
A recept nagy előnye, hogy a süti vastagsága variálható – ha jó áron kapunk túrót, akkor dupla ennyiből is készíthetjük – ez esetben vastagabb lesz a sütink, és még 10 percet számoljunk rá a sütésre. A száraz hozzávalók mennyiségével nem érdemes variálni, csak ha nagyobb tepsiben készítjük!
Ez tényleg nagyon gyorsan megvan
Az egyébként lusta asszony rétese néven is futó süti összedobása tényleg 5 percet igényel, ha még a meggyet is frissen magozzuk, akkor bruttó 10 perc alatt megvan a munka, a többi meg a sütő dolga!
Bólyi túrós receptje

Hozzávalók
- 170 gramm finomliszt
- 170 gramm porcukor
- 50 gramm vaj
- 250 gramm túró (rögösebb)
- 250 gramm meggy (bármilyen gyümölcs lehet)
- 5 dl tej
- 3 darab tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük.
- Egy 20×30 cm-es magas falú tepsit vastagon kivajazunk, és rászórjuk a lisztes keverék felét.
- Egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrót és a kimagozott meggyet, majd befedjük a maradék lisztes keverékkel.
- A tojást és a tejet kikeverjük a vaníliás cukorral, és a lisztes réteg tetejére öntjük, úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék vajat rákockázzuk a süti tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Langyosan szeleteljük, porcukorral megszórva tálaljuk.