Egy felmérés szerint a lakosság negyede nem jön ki a hó végén. Másik negyede pedig csak nehézségek árán. Tehát a magyarok több mint fele nem keres annyit, hogy gond nélkül kijöjjön a hó végén. Átlagos életszínvonalra eleget nagyon kevesen keresnek. Készítettünk egy kalkulátort, hogy kiszámolhasd, te szegénynek számítasz, vagy sem!

Korábban már megírtuk, hogy minden negyedik magyar kevesebbet keres, mint ami a megélhetéshez kéne. Az Egyensúly Intézet kutatásából kiderült, hogy a magyar felnőtt lakosság majdnem 30 százaléka nem tudna kifizetniegy 100 ezer forintos hirtelen kiadást. További 42 százalék nehezen tudná csak megoldani.

A magyarok 27 százaléka keres kevesebbet nettó 200 ezer forintnál. Ez azt bizonyítja, hogy minden negyedik magyar nem keres annyi pénzt, hogy házastársa, családtagjai segítsége nélkül kijöjjön a hó végén. Ez rengeteg ember. A lakosság másik negyede (26 százalék) nettó 350 ezer forint alatt keres. Tehát a népesség több mint fele nem keres annyit, hogy átlagos életszínvonalon élhessen.

A lesújtó adatokat látva úgy döntöttünk, készítünk egy kalkulátort, mellyel Te is kiszámolhatod, hova tartozol: a bevételeid elérik-e a szegénységi küszöböt.

Nem kell mást tenned, csak beírni, hány felnőtt, hány gyerek él veled egy háztartásban. Utána add meg, havonta hány forint a háztartásod nettó bevétele. Kattints a kiszámol gombra. A következő ablakban azt tudod megadni, a felsoroltak közül melyik okoz neked nehézséget: a számlák kifizetése, a lakhatás biztosítása, munka körüli ügyek, vagy a megélhetés, esetleg egyik sem. Miután választottál, már meg is kapod egy szemléletes mutatóval az eredményt. A kalkulátort ide kettintva tudod használni:

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...