Dübörög a fekete péntek, akciók sokasága csábít vásárlásra. Lecsapnál az első kedvezményes ajánlatra? Ne tedd! Elmondjuk, hogyan intézd a beszerzést, hogy az örömből ne legyen üröm.

Manapság kétszer is meggondoljuk, rászánjuk-e magunkat egy nagyobb kiadásra. Hiába van az átlagkereset állítólag félmillió fölött, a magyarok többsége ennél jóval szerényebb fizetésből gazdálkodik. Ráadásul vágtat az infláció, az árak az egekben. Ilyen körülmények között köszöntött ránk a Black Friday: a kereskedők merész árengedményekkel kínálják a portékát, ruházattól kezdve az elektronikai cikkeken át egészen a szolgáltatásokig. Kihasználnád az akciókat? Adunk pár tippet, hogyan vásárolj!

Kisokos: így nem lesz a fekete péntekből feketeleves!

Mielőtt megvennéd a jóárasított terméket, ezeket feltétlenül ellenőrizd:

  • A leárazás valóban kedvezményes? Figyelj oda az egyéb járulékos költségekre, pl. a kiszállítási díjra.
  • Tényleg ez a legjobb elérhető ajánlat? Használd az árukeresőt és társait, keress rá a termékre, nézd meg más üzletek kínálatát!
  • Megbízható kereskedőtől vásárolsz? A neten rengeteg kamuoldal próbálja magát webshopnak álcázva lehúzni az embereket, ne legyél te az egyik áldozat! Árulkodó, ha az oldalon nincs feltüntetve a cég neve, ha nincs elérhetőség vagy gyanús a telefonszám, és nem találsz ÁSZF-t. Akkor is átverésszagú a történt, ha lehetetlenül olcsón árulnak drága/luxus termékeket.
  • Ne ülj fel az „akár 70-80%-os kedvezmény” szövegnek, hiszen ez az ajánlat nem minden termékre vonatkozik. Vásárlás előtt győződj meg róla, hogy áhított cikkre is érvényes-e az akció!

Mindenre garancia?

2021 óta szigorúbb előírások vannak érvényben, ezeknek hála nyugodtabban vihetjük haza és használhatjuk a kiválasztott terméket. Mennyi az annyi?

  • 10-100 ezer forint közötti áron 1 év,
  • 100-250 ezer forint között 2 év,
  • 250 ezer forint felett pedig 3 év jótállást vállalnak a kereskedők.

Kütyük: nézz körül alaposan!

Ha gyerek ilyesmire spórol, netán már most beszereznéd a karácsonyi ajándékot, megéri tüzetesebben átvizsgálni az ajánlatokat. A különböző nagy értékű eszközöket, pl. okostelefonokat, laptopokat, játékkonzolokat jelentős kedvezménnyel árulják szinte mindenhol. Zsebpénzből vásárolna a csemete? Nézzétek át közösen a lehetőségeket, használjátok az árösszehasonlító oldalakat! Jó, ha tudod, hogy ezeknél nem feltétlenül a legjobb ajánlat szerepel az első helyen: előfordul, hogy a kereskedő fizetett hirdetése miatt került a többi találat elé.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...