Nyitólap Spórolj! Főzés Olcsóbb és egészségesebb ötletek felvágott pótlására
HIRDETÉS

Olcsóbb és egészségesebb ötletek felvágott pótlására

Az olcsóbb vörösáruk tele vannak adalékanyagokkal, bizonyítottan egészségtelenek, és ha utánaszámolunk, igazából még az olcsó is drága. Mit együnk felvágott helyett? Mutatunk jobb, házilag is elkészíthető finomságokat. 

HIRDETÉS

3 olcsó példa a választékból

párizsi 1000 Ft/kg 54% hústartalom

virsli  1500 Ft/kg 55% hústartalom

sonka 2000 Ft 68% hústartalom

Felvágott helyett: alternatívák árral

Fasírt 1100 Ft/kg

4 főre 

HIRDETÉS
  • 200 g darált hús
  • 3 db zsemle 
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás 
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 tkanál őrölt kömény  
  • 1 tkanál őrölt fekete bors
  • 1 ekanál fűszerpaprika

A zsemléket a tejbe áztatom, kinyomkodom és széttrancsírozom. Az alapanyagokat kikeverem, egy tűzálló tálba nyomkodom, majd 150 C fokos sütőben 1 óra alatt készre sütöm. 

Melegen és hidegen is feladható, de hidegen könnyebb szeletelni. 

Májkrém házilag 800 Ft/kg

4 főre

  • 200 g csirkemáj 
  • 200 g sertészsír 
  • 1 evőkanál frissen őrölt fekete bors

A májat ujjnyi darabokra vágom, a többi alapanyaggal egy lábosba helyezem, és alacsony lángon, fedő alatt addig főzöm, amíg a máj teljesen megpuhul. Ekkor ledarálom és kikeverem a zsírral.

Befőttesüvegben tárolható. 

Májpástétom 900 Ft/kg

8 főre

  • 500 g darált hús
  • 250 g csirkemáj kisujjnyi darabokra vágva
  • 250 g szalonna felkockázva
  • 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 tkanál őrölt fekete bors
  • 1 ekanál kakukkfű
  • 10 szelet bacon

A bacon kivételével minden alapanyagot összegyúrok. A baconnel kibélelek egy, a massza mennyiségének megfelelő sütőformát. Úgy bélelem, hogy a massza tetejét is be tudjam fedni. 

A kibélelt formába nyomkodom a masszát és 150 C fokos sütőben egy órát sütöm. Hidegen szeletelem és tálalom, de ha melegen szeretnéd, akkor a hidegen felvágott pástétomra egy serpenyőben rá lehet pirítani. 

Csirkemell lesütve 1500 Ft/kg

Citromos nyelv 1100 Ft/kg

8 főre

  • 1 kg nyelv (sertés, marha, birka, bárány, ami van)
  • 5 db babérlevél
  • 20 db egész bors
  • 2 db citrom hajszálvékonyra szeletelve
  • 1 db citrom leve

A nyelveket a babérlevéllel és a borssal, sóval alacsony lángon vajpuhára főzöm, majd melegen lefejtem róla a bőrt. Ferdén, minél nagyobb szeleteket vágok belőle és a citromszeletekkel lerétegezem, meglocsolom a citromlével.

Egy éjszakát pihentetem, aztán másnap hidegen tálalom.

Csípős szív 600 Ft/kg

8 főre

  • 1 kg szív (sertés, marha, birka, bárány, ami van)
  • 5 db babérlevél
  • 20 db egész bors
  • finomra vágott csilipaprika ízlés szerint
  • csiliolaj ízlés szerint

A szívet a babérlevéllel és a borssal, sóval alacsony lángon vajpuhára főzöm. Ferdén, minél nagyobb szeleteket vágok belőle, majd a csiliolajjal és csilivel tálalom.

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version