Manapság szinte nincs olyan újság, amiben az apróhirdetések közt ne találnánk olyat, hogy valaki eltartási szerződést kötne lakásért idős emberrel. A magánszemélyek közti eltartási szerződés bizonyos esetekben jó megoldás lehet, de nem mindenki mer belevágni, és sajnos előfordulnak csalások is. Ennek oka, hogy a feleknek akár évtizedeken át folyamatosan együtt kell működniük, és magánemberekről lévén szó, sokszor merülnek fel konfliktusok, amik megkeseríthetik a lakástulajdonos mindennapjait.

De miért akar valaki eltartási szerződést kötni?

A legtöbbször arról van szó, hogy egy alacsony jövedelemmel rendelkező idős ember (például megözvegyült kisnyugdíjas) úgy dönt, hogy folyamatos havi pénzösszeg fejében ráíratja a lakását arra, aki vállalja ennek a pénznek a folyósítását. A felek gyakran újsághirdetésen kereszült ismerik meg egymást, vagyis úgy kell megbízniuk egymásban, hogy tulajdonképpen idegenek. Sokan vannak azonban, akiknek bár jól jönne a pénz, nem mernek belevágni, mert félnek, hogy átverik őket, akár az utcára is kerülhetnek.

Ezt a bizalmi hiányt orvosolja a Nyugodt Évek megoldása. Nincs kockázat! Nem kell idegenekben megbízni, nem kell minden hónapban aggódni!

A Nyugodt Évek rendszerében a lakástulajdonos előre megkapja a pénzt, nincs kockázat, nincs idegeskedés. Az ingatlan tulajdonjoga csak akkor kerül le a nevéről, amikor a vételárat kifizették! Erre pedig nem kell éveket várni, hanem akár néhány héten belül megkapja a pénzt! Az idős ember az eladással egyidőben haszonélvezeti jogot szerez a lakására, vagyis élete végéig használhatja, ahogy neki tetszik!

A magyar állam garantálja, hogy a haszonélvezőt abból a lakásból soha senki kitenni nem tudja, ott lakhat élete végéig, de el is költözhet, ahogy kedve tartja.

A magánszemélyek közötti eltartási szerződésnél tehát sokkal jobb, biztonságosabb és megnyugtatóbb megoldás a Nyugodt Évek programja, ennek keretében ráadásul egyszerre nagyobb összeghez is juthat a lakástulajdonos.

Számolja ki mennyi pénzhez juthat!

X – A cikk fizetett promóciót tartalmaz!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...