Ha nem használtuk fel a korábbi SZÉP-kártyás pénzt, akkor most van itt az ideje a költésnek. A 2022. október 15-ig feltöltött összegeket 2023. május 31-ig tudjuk felhasználni tehermentesen, utána 15 százalékos díj terheli a „bennragadt” összegeket.

2023. január 1-től megváltozott a SZÉP-kártyák használati rendje. Az idei évtől a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebek felosztása megszűnt, immár egyetlen számlán lesznek a feltöltött összegek.

A kártyát tehát már megkötések nélkül használhatjuk. A korábbi alszámlák és zsebek megszűnésével könnyebb és egyszerűbb lett a kártyával kapcsolatos adminisztráció a felhasználók, a munkáltatók, de még az elfogadóhelyek számára is.

Mire használható a SZÉP-kártya?

A kártyával fizethetünk szálláshelyeken, igénybe vehetjük az ott kínált szolgáltatásokat, vehetünk gyógyfürdő– és strandbelépőt. Költhetjük a keretünket éttermi, mozgó- és egyéb vendéglátásra (például házhozszállítás, közétkeztetés), valamint szabadidős tevékenységre is. Utóbbira példa a kulturális program, állatkerti és vidámparki belépő, sport-, szabadidős és wellness- tevékenység, sportrendezvények részvételi díja, fürdők és élményparkok igénybevétele, vagy éppen a belvízi séta- és kirándulóhajózás.

Sok a lehetőség, a lényeg, hogy bármilyen SZÉP-kártya elfogadóhelyen költhetünk a keretünkből.

Még most költsd el: május 31-ig lehet teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán lévő összegeket

A kormány korábbi döntése szerint a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehetséges teljes összegben felhasználni, ezt követően 15 százalékos díj terheli a „bennragadt” összegeket.

A szabályok szerint 1 év áll rendelkezésünkre a SZÉP-kártyára utalt összegek felhasználására. Ha egy éven belül nem tudjuk elkölteni a kártyára kapott juttatást, akkor ennek terhére számítja fel a bank az említett 15 százalékos díjat.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...

Durván megszaporodtak az SMS-es csalások: a rendőrség nevében próbálják lehúzni az embereket

Az elmúlt időszakban az e-mailes mellett az SMS-es csalások száma is megnőtt. Tavaly például a Magyar Posta nevével visszaélve próbálták becsapni a gyanútlan áldozatokat...

Otthonfelújítási támogatás 2024 feltételei: így kaphatsz maximális összeget

Június 3-tól lehet pályázni az új otthonfelújítási programra, amelyben az 1990 végig megépült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet támogatást igényelni. A pályázatban kamatmentes hitellel...