Szeretnél lefogyni vagy jobb formába kerülni? Fontosnak tartod, hogy a rendszeres edzés  a mindennapjaid része legyen? Ehhez azonban kell egy kiszámítható életvitel, sok-sok szabad óra, amikor el tudunk menni az edzőterembe és nem utolsó sorban sok pénz is kell hozzá. A jelenlegi árak mellett a legkézenfekvőbb az edzőtermen vagy a csoportos órákon spórolni, viszont szakszerű segítségre és megfelelően összeállított edzéstervre akkor is szükség van, ha egyedül szeretnénk edzeni. Ezért segítségképpen bemutatjuk a legjobb ingyenes edzés appokat.

A legjobb ingyenes app futáshoz

Sokak számára a legegyszerűbb edzésforma a futás, hiszen csak ki kell menni futni, el kell indulni és egy jó futócipőn kívül eszköz sem kell hozzá. Azonban, ha nincs tudatosan összeállítva egy edzésterv és nem az adottságainknak megfelelően kezdünk futó edzésbe, hamar kudarc lehet a vége. 

Ehhez tökéletes segítség a Nike Run Club alkalmazása. A legjobb edzőktől és sportolóktól kaphatsz tanácsot és motivációt minden napra, hogy hogyan kezdj neki a futásnak. Miután megadtad a magasságodat, súlyodat, választhatsz a neked megfelelő alap futó edzések vagy akár vezetett futások közül. Beállíthatsz magadnak egyéni kihívásokat, hogy napról-napra jobb teljesítményt érj el, a közösségi kihívásokon való részvétellel pedig egy globális futóközösség tagja lehetsz. De, ha csak napi 15 perced van futásra, azt is a legoptimálisabbá teheted az app segítségével. Androidra és iOS-re is letölthető.

Az, hogy belekezdünk-e a rendszeres testmozgásba, sokszor azon múlik, hogy lenne ugyan napi fél óránk, de reggel hatkor vagy este tízkor.  Ilyenkor már nem feltétlenül indulunk edzőterembe vagy a sötétben futni. Egy húsz perces jóga vagy nyújtás este a nap zárásaként is csodákra képes.

A legjobb ingyenes edzés app, ha alig van időd

A Johnson&Johnson 7 Minute Workout applikációja pont ezen elv alatt lett fejlesztve, hogy minden szabad percet megragadjunk a mozgásra és már napi 7 perc mozgás is hozzáad az egészségünkhöz. Az applikáció ingyenes része 72 programot és 22 kiegészítő edzést tartalmaz. Természetesen itt is személyre szabhatod a gyakorlatokat kezdőtől a haladó szintig és a gyakorlatokhoz nem szükségesek speciális eszközök. Androidra és iOS-re is letölthető.

Legjobb ingyenes edzés app bármilyen sporthoz

A Nike Training Club applikációban több, mint kétszáz ingyenes gyakorlat érhető el, szintén személyre szabva. Állítsd be erőnlétedet és, hogy milyen izomcsoportra keresel edzést és közel 200 letölthető edzéstervből választhatsz. Ha csak egy 15 perces jógára van időd vagy belefér egy 50 perces saját testsúlyos edzés, a Nike edzés appjával mindkettőre találsz szuper programot. Beállíthatod, hogy szabadban vagy otthon edzenél, mennyi időd van rá és vannak-e hozzá eszközeid. Bármilyen hangulatra és helyzetre találsz edzést, akár edzőtermi erősítéshez is kaphatsz profi edzéstervet. Androidra és iOS-re is letölthető.

+Tipp: My Fitness Pal. Ez az applikáció az optimális étrend kialakításában segít. Mindegy, hogy súlyvesztés,-megtartás vagy erősödés a cél, a My Fitness Pal rendelkezik a legnagyobb élelmiszer adatbázissal, így nagyon könnyen használható étkezési naplóként. Androidra és iOS-re is letölthető.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Zsebkendőnyi teraszon is lehet sok paradicsomod: ez a bombabiztos módszer

Még nem késő a paradicsom termesztése júliusban sem. Ha ilyenkor ültetünk, akár októberben is bőven hozhat termést a növény. Kis helyünk van rá vagy...

Elektromos roller kötelező biztosítás kalkulátor: ne fizess százezreket, ez csak trükk

Nagyjából 80-100 ezer elektromos roller közlekedik a magyar utakon, ezeknek 25 százaléka a közösségi rollermegosztók járműve. Régóta vitatéma, hogyan lehet használatukat szabályozni a közlekedésben,...

Pénztárcabarát iskolakezdés: gyakorlati tanácsok pénzügyi szakértőktől

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít, hogy segítsen a szülőknek megkönnyíteni az őszi iskolakezdés előtti pénzügyi döntéseket. Az MNB Pénzügyi...