Mutatunk 5 remek példát a száraz bőr elleni ételek közül az őszi időszakra.

Eljött az ősz, hűvös szelek járnak. Ilyenkor a bőrünk hajlamosabb a szárazságra, előkerülnek a hidratáló krémek. De belsőleg is segíthetjük szervezetünket, hogy megújuljon és hidratáltabb legyen. Nem elég megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani. Az étkezés a bőr egészségének létfontosságú része. Ha valaki egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozik, bőre jobban képes ellátni védő funkcióit. Bizonyos ételek főzése és fogyasztása még a bőr védelmét és hidratálását is elősegítheti.

Uborka
Extra magas víztartalma segíti megelőzni az érdes, hámló részeket. A benne lévő szilícium-dioxid pedig óriási hatással van a bőrre. Ez a harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló nyomelem testünkben, és fontos szerepet játszik a kollagén képződésében, és javítja a bőr azon képességét, hogy meg tudja tartani az értékes nedvességet. Természetes gyulladáscsökkentő hatásai is vannak, ami akár pattanások ellen is használ.

Magvak
Ha már pattanások…Sokan félnek a magvaktól, de nem túlzott mennyiségben, a bennük található olajok miatt ebben az időjárásban kifejezetten hasznosak lehetnek. A dió például tele van omega-3 zsírsavakkal, A-, B- és E-vitaminokkal, valamint egyszeresen telítetlen zsírokkal, amik mind pozitív és nyugtató hatással vannak a szinte már kirepedezett bőrre. Ugyanezek a vitaminok megtalálhatóak a mezei napraforgómagban is, vagy növényi tejekben. Elég széles a paletta, amiből válogathatunk.

Tojás
A tojás kiváló fehérjeforrás, és számos tápanyagot kínál, beleértve a szelént, foszfort, B12-vitamint és antioxidánsokat. Ez a szuperétel mindenből tartalmaz egy keveset, így remek választás egy bőséges reggelihez. A tojásban található egyik legfontosabb tápanyag a kolin, amelyből sok embernek nem jut elég az étrendjébe. A kolint sejtmembránok építésére használják. Gyakran kiegészítők formájában árulják, mivel úgy gondolják, hogy segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

Joghurt
Megfordult már a fejedben, hogy a joghurt az emésztőrendszered egészségének támogatása mellett a folyadékbevitelhez is hozzájárul? Egy adag joghurt körülbelül 80-89 százalék vizet tartalmaz. Mi ez, ha nem extra hidratálás, a víznél kicsit izgalmasabb formában?!

Levesek
Hideg és meleg formájukban egyaránt segítik a hidratáltságot, és a főétkezések előtt segítik az emésztőrendszernek befogadni a következő fogásokat, hogy szervezetünk jobban be tudja fogadni a folyadékot és tápanyagokat. Az ősz amúgy is tökéletes a krémlevesekhez!

Plusz! Ami mindig nyerő: gyümölcsök!

Napi Spúrtipp

Kapcsolódó

Legfrissebb

Nem játék, ha sárga lánggal ég a gáz: 3 eset, amikor szakembert kell hívni

Az, hogy milyen színű a láng a tűzhelyen, az égés minősége határozza meg. Jó esetben kék a láng, ilyenkor tökéletes az égés. Mit jelent...

Az ingyenes bankszámla nyugdíjasoknak is jár: mutatjuk a lehetőségeket és feltételeket 

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen nagy összegeket költhetünk el évente a bankszámlánk használatával, ha nem figyelünk oda. Egy átlagos magyar számlatulajdonos évente mintegy...

Vízforraló és vezeték nélküli füles ötezer alatt: kihagyhatatlan bolti akciók a hétvégén

Felkutattuk a legjobb bolti akciókat, hogy neked már ne kelljen: a vízforraló és a vezeték nélküli fülhallgató 4999 forintért kapható szombaton a népszerű diszkontláncban,...