Fokhagymás répatócsni sütőben: kívül ropogósra sül, belül szinte krémes

Finom, egyszerű, olcsó, ráadásul még a diétázók is nyugodtan fogyaszthatják a sütőben sült fokhagymás répatócsnit. A kevés idő sem állhat az utunkba, hiszen a tökéletes répatócsni alig 40 perc alatt elkészül. Megmutatjuk hogyan!

Az egészséges és laktató reggeli receptjéről volt már szó, sőt a maradék rizsből is megmutattuk már milyen íncsiklandó ebédet lehet elkészíteni, most azonban egy olyan fogáson van a sor, amit rengetegen szeretnek és ez nem véletlen, hiszen egyszerű, olcsó és finom és még a diétának sem árt. Ez a sütőben sült fokhagymás répatócsni.

A fokhagymás répatócsni elkészítése nem igényel komolyabb főzéstudományt, előkészítése nagyjából 15 percet vesz igénybe és a sütőben is csak 20 percig kell hagyni. A klasszikus tócsni krumplival készül, mi viszont az egészségesebb változatát mutatjuk meg, burgonya helyett répa kerül a tócsniba. 

Fokhagymás répatócsni

A klasszikus tócsni egészséges változata
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha magyar
Kulcsszavak egészséges, fokhagyma, olcsó, répa, tócsni
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Teljes idő 35 perc
Adag(ok) 10 DB

Hozzávalók

  • 250 gramm répa
  • 1 darab tojás (kisebb)
  • 4 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk római kömény
  • (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  • A fokhagymát és a répát pucoljuk meg és reszeljük le.
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Keverjük össze a hozzávalókat.
  • Púpos evőkanálnyi adagokat helyezzünk a sütőpapírra, majd lapítsuk le azokat.
  • Tegyük őket a sütőbe, majd 10 perc után forgassuk meg a tócsnikat. További 10-12 perc után, ha már aranybarna és ropogós a tócsni mindkét oldala vegyük ki a sütőből, elkészült a tökéletes, kívül ropogós, belül krémes fokhagymás répatócsnink!

Megjegyzések

Ha még ennél is egészségesebb változatra fáj a fogunk, fehérliszt helyett zabpehelylisztet is használhatunk, így még kevésbé kell a kalóriák miatt aggódni. A répát pedig további friss zöldségek is válthatják, mint például a tök, így szinte megunhatatlan lesz a tócsni, kívül ropogós, belül pedig krémes állagával. Jó étvágyat!
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.

Alighanem az ország legolcsóbb húsboltját találtuk meg: 5 évvel ezelőtti árakon vásárolhatunk

Te sem tudod melyik üzletben vagy hentesnél szerezhető be igazán olcsó hús? Ebben.