Go Back

Fokhagymás répatócsni

A klasszikus tócsni egészséges változata
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha magyar
Kulcsszavak egészséges, fokhagyma, olcsó, répa, tócsni
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Teljes idő 35 perc
Adag(ok) 10 DB

Hozzávalók

  • 250 gramm répa
  • 1 darab tojás (kisebb)
  • 4 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk római kömény
  • (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  • A fokhagymát és a répát pucoljuk meg és reszeljük le.
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Keverjük össze a hozzávalókat.
  • Púpos evőkanálnyi adagokat helyezzünk a sütőpapírra, majd lapítsuk le azokat.
  • Tegyük őket a sütőbe, majd 10 perc után forgassuk meg a tócsnikat. További 10-12 perc után, ha már aranybarna és ropogós a tócsni mindkét oldala vegyük ki a sütőből, elkészült a tökéletes, kívül ropogós, belül krémes fokhagymás répatócsnink!

Megjegyzések

Ha még ennél is egészségesebb változatra fáj a fogunk, fehérliszt helyett zabpehelylisztet is használhatunk, így még kevésbé kell a kalóriák miatt aggódni. A répát pedig további friss zöldségek is válthatják, mint például a tök, így szinte megunhatatlan lesz a tócsni, kívül ropogós, belül pedig krémes állagával. Jó étvágyat!