Májustól ingyenes szűrőprogramokat indít a Fővárosi Önkormányzat. Az Egészséges Budapest szűrőbusza Budapest több központi részén lesz elérhető. A program keretében ingyen vehetünk részt az egészségügyi szűréseken, de előbb regisztrálni kell. Szuper lehetőség, hiszen olyan létfontosságú szűréseket vehetünk igénybe teljesen ingyen, mint a melanóma szűrés vagy EKG vizsgálat. Ingyenes szűrővizsgálat Budapest 2024: minden fontos információ egy helyen.

Az ingyenes szűrővizsgálatok biztosítása azért nagyon fontos, mert Magyarországon minden negyedik ember olyan betegségben hal meg, ami megelőzhető lett volna. Ráadásul míg Budapesten 76,7 év a várható élettartam, addig Berlinben, Párizsban, Londonban és Madridban meghaladja a nyolcvanat – nyilatkozta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Ingyenes szűrővizsgálat Budapest 2024: milyen ingyenes szűréseken lehet részt venni?

Az Egészséges Budapest szűrőbuszokon az alábbi szűréseket végzik el:

  • tüdőszűrés
  • ultrahang vizsgálatok
  • ekg
  • boka-kar és ortopédiai vizsgálat
  • légzésfunkciós vizsgálatok
  • melanóma szűrés
  • laborvizsgálatok

Ingyenes MR és CT vizsgálat 7 napon belül minden budapesti lakosnak

A Fővárosi Önkormányzat hét napon belül CT- vagy MR-vizsgálattal segít minden budapesti lakosnak, amennyiben felmerül daganatos betegség gyanúja vagy kezelés alatt áll valamilyen daganatos betegséggel. A szolgáltatás orvosi beutalóval vehető igénybe. A főváros által a CT- és MR-várólista-csökkentési program keretében elérhető szolgáltatók listája itt érhető el.

Ingyenes szűrővizsgálat Budapest 2024: mikor és hol lehet a szűréseken részt venni?

Az Egészséges Budapest szűrőbuszát május 2. és június 16. között szerte Budapesten, több helyszínen is megtaláljuk: többek között Óbudán, Kispesten, több belvárosi kerületben, az Örs Vezér téren vagy a Havanna lakótelepen. A jelenleg elérhető helyszínekre itt lehet rákeresni.

A szűrésekre előzetes regisztráció szükséges, amely ezen az oldalon érhető el. Ugyanitt időpontot is foglalhatunk az általunk választott szűrővizsgálatra és helyszínre is. Az ingyenes egészségügyi szűrésre jelenleg 2024. május 17-ig lehet időpontot foglalni, a további helyszínek és időpontok feltöltése folyamatos.

Május 9-ig az alábbi helyszínekre lehet időpontot foglalni:

Május 17-ig az alábbi helyszínekre lehet időpontot foglalni:

Kapcsolódó

Legfrissebb

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha előre...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen erezettek, fényesek, virága jellegzetes, ötszirmú – ha...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges és kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkentik a káros baktériumok,...