Finom, egyszerű, olcsó, ráadásul még a diétázók is nyugodtan fogyaszthatják a sütőben sült fokhagymás répatócsnit. A kevés idő sem állhat az utunkba, hiszen a tökéletes répatócsni alig 40 perc alatt elkészül. Megmutatjuk hogyan!
Az egészséges és laktató reggeli receptjéről volt már szó, sőt a maradék rizsből is megmutattuk már milyen íncsiklandó ebédet lehet elkészíteni, most azonban egy olyan fogáson van a sor, amit rengetegen szeretnek és ez nem véletlen, hiszen egyszerű, olcsó és finom és még a diétának sem árt. Ez a sütőben sült fokhagymás répatócsni.
A fokhagymás répatócsni elkészítése nem igényel komolyabb főzéstudományt, előkészítése nagyjából 15 percet vesz igénybe és a sütőben is csak 20 percig kell hagyni. A klasszikus tócsni krumplival készül, mi viszont az egészségesebb változatát mutatjuk meg, burgonya helyett répa kerül a tócsniba.
Hozzávalók 10 darab fokhagymás répatócsnihoz:
- 25 dkg répa
- 1 kisebb darab tojás
- 4 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tk. római kömény
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
- A fokhagymát és a répát pucoljuk meg és reszeljük le.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Keverjük össze a hozzávalókat.
- Púpos evőkanálnyi adagokat helyezzünk a sütőpapírra, majd lapítsuk le azokat.
- Tegyük őket a sütőbe, majd 10 perc után forgassuk meg a tócsnikat. További 10-12 perc után, ha már aranybarna és ropogós a tócsni mindkét oldala vegyük ki a sütőből, elkészült a tökéletes, kívül ropogós, belül krémes fokhagymás répatócsnink!
Ha még ennél is egészségesebb változatra fáj a fogunk, fehérliszt helyett zabpehelylisztet is használhatunk, így még kevésbé kell a kalóriák miatt aggódni. A répát pedig további friss zöldségek is válthatják, mint például a tök, így szinte megunhatatlan lesz a tócsni, kívül ropogós, belül pedig krémes állagával. Jó étvágyat!