Drága és gagyi sonka helyett pástétom
                                    Ha megnézitek a legolcsóbb, sonkának csúfolt termékek összetevőit, láthatjátok, sokkal jobban jártok egy saját készítésű pástétommal, vagy akár fasírttal a húsvéti asztalon, mert abban nem lesznek adalékanyagok és sokkal olcsóbban jöttök ki vele.
Mutatunk pár igazán szép változatot, amelyekkel garantáltan nem maradtok szégyenben a vendégek előtt.
Májpástétom
8 főre
- 500 g darált hús
 - 250 g csirkemáj kisujjnyi darabokra vágva
 - 250 g füstölt szalonna felkockázva
 - 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
 - 1 tkanál őrölt fekete bors
 - 1 ekanál kakukkfű
 - só
 - 10 szelet bacon
 
A bacon kivételével minden alapanyagot összegyúrok. A baconnel kibélelek egy, a massza mennyiségének megfelelő sütőformát. Úgy bélelem, hogy a massza tetejét is be tudjam fedni.
A kibélelt formába nyomkodom a masszát és 150 C fokos sütőben egy órát sütöm. Hidegen szeletelem és tálalom. Ha melegen szeretnéd tálalni, a hidegen felvágott pástétomra egy serpenyőben rá lehet pirítani.

Nagyon egyszerű fasírt
8 főre
- 500 g darált hús
 - 250 g felkockázott füstölt szalonna
 - 250 g zsemle
 - 1 dl tej
 - 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
 - 1 tkanál őrölt fekete bors
 - 1 tkanál őrölt fekete kömény (lehet több)
 - 1 ekanál fűszerpaprika
 - 1 ekanál morzsolt, v. apróra vágott kakukkfű
 - 1 tkanál morzsolt, v. apróra vágott rozmaring
 - só
 - 10 szelet bacon
 
A zsemlét elgyurmázom a tejben, a bacon kivételével minden alapanyagot összegyúrok. A baconnel kibélelek egy, a massza mennyiségének megfelelő sütőformát. Úgy bélelem, hogy a massza tetejét is be tudjam fedni a baconnel.
A kibélelt formába nyomkodom a masszát és 150 C fokos sütőben egy órát sütöm. Hidegen szeletelem és tálalom. Ha melegen szeretnéd tálalni, a hidegen felvágott fasírtra egy serpenyőben rá lehet pirítani.



