Sonkapótló trükkök folyékony füsttel

Van egy szuper fűszer, amelyet ha nem ismertek, a füstölt sonkára építő húsvétkor érdemes kipróbálni, mert tartalmas, izgalmas és komfortos vendégváró ételeket is készíthettek vele, ez a folyékony füst.

Hipermarketekben is elérhető, szóróspré formájában, felhasználásánál arra vigyázzatok,. hogy ne adagoljátok túl, és közvetlenül ne fújjátok semmire, csak belekeverve alkalmazzátok, mert töményen, közvetlenül a nyelvre kerülve irtózatosan keserű.

Mire jó?

Elsősorban krémeket lehet vele még izgalmasabbá tenni, a képen is ezekből láthattok válogatást. Az alábbiakból készített tállal, sok pirítóssal körítve kész is a spórolós vendégség, ahol a pénztárcát kímélitek, de az ízek izgalmasak lesznek.

Itt pedig finom, és spórolós tojásos recepteket szedtünk össze.

Padlizsánkrém

Ilyenkor kész konzervpüréből lehet csak dolgozni, minden hipermarketben találtok ilyen tartósítószermentes terméket.

  • egy üveg grillezett padlizsánpüré
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 eknál frissen facsart citromlé
  • 4-5 fújás folyékony füst
  • opcionális a tálaláshoz: durvára tört fekete bors

Egy tálba rakom az alapanyagokat és folyamatos keverés mellett adagolom hozzá az olajat, a folyékony füsttel ízestem, sózom és tálalom.

Tojáskrém

Számtalan tojáskrém recept kering a világban, ezt a pikáns, gazdag változatot szardellával kell elkészíteni.:

  • 3 db 7 percig főtt tojás
  • 3 db szardellafilé
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ekanál Worcester szósz
  • 1 tkanál pikáns mustár, pl. Colman’s
  • 1 tkanál durvára tört fekete bors
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 4-5 fújás folyékony füst

A tojásokat meghámozom, minden alapanyagot alaposan, kissé darabosra török. 

Füstös vajkrém

  • 250 g puha vaj
  • 5-6 fújás folyékony füst

Az alapanyagokat alaposan kikeverem. Lilahagymával nagyon jó.

Hummusz

  • 250 g csicseriborsó, száraz súly
  • 100 g tahini 
  • 1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (friss, erőteljes ízű típus illik hozzá)
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • opcionális: őrölt római kömény 
  • 6-7 fújás folyékony füst

A borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Amikor puha, a főzővízzel együtt elturmixolom, adok hozzá citromlevet, olajat, kevés fokhagymát, tahinit, sózom, ha kell, vízzel tovább hígítom. 

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Betegen tömegbe menni maszk nélkül? Ez nem bátorság, hanem felelőtlenség

A maszkviselés betegen nem félelem, hanem felelősség. Cikkünkben elmagyarázzuk, miért fontos maszkot viselni, ha náthás vagy.

A legfinomabb eperbefőtt házilag: évekig eláll és zamatos marad

Az eperbefőtt házilag is lehet tartós és mennyei. Lássuk, mire figyelj, hogy még évek múltán is ugyanolyan finom maradjon.

30 ezer forintos utalványt kap minden nyugdíjas

30 ezer forintos nyugdíjas utalvány minden nyugdíjasnak, íme a fontos tudnivalók.

Ellepték a lakásodat a szárnyas hangyák? Így űzd el a betolakodókat

Utána jártunk, hogyan küzdheted le őket természetesen vagy vegyszeresen, hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziót.