Sonkapótló trükkök folyékony füsttel

Van egy szuper fűszer, amelyet ha nem ismertek, a füstölt sonkára építő húsvétkor érdemes kipróbálni, mert tartalmas, izgalmas és komfortos vendégváró ételeket is készíthettek vele, ez a folyékony füst.

Hipermarketekben is elérhető, szóróspré formájában, felhasználásánál arra vigyázzatok,. hogy ne adagoljátok túl, és közvetlenül ne fújjátok semmire, csak belekeverve alkalmazzátok, mert töményen, közvetlenül a nyelvre kerülve irtózatosan keserű.

Mire jó?

Elsősorban krémeket lehet vele még izgalmasabbá tenni, a képen is ezekből láthattok válogatást. Az alábbiakból készített tállal, sok pirítóssal körítve kész is a spórolós vendégség, ahol a pénztárcát kímélitek, de az ízek izgalmasak lesznek.

Itt pedig finom, és spórolós tojásos recepteket szedtünk össze.

Padlizsánkrém

Ilyenkor kész konzervpüréből lehet csak dolgozni, minden hipermarketben találtok ilyen tartósítószermentes terméket.

  • egy üveg grillezett padlizsánpüré
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 eknál frissen facsart citromlé
  • 4-5 fújás folyékony füst
  • opcionális a tálaláshoz: durvára tört fekete bors

Egy tálba rakom az alapanyagokat és folyamatos keverés mellett adagolom hozzá az olajat, a folyékony füsttel ízestem, sózom és tálalom.

Tojáskrém

Számtalan tojáskrém recept kering a világban, ezt a pikáns, gazdag változatot szardellával kell elkészíteni.:

  • 3 db 7 percig főtt tojás
  • 3 db szardellafilé
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ekanál Worcester szósz
  • 1 tkanál pikáns mustár, pl. Colman’s
  • 1 tkanál durvára tört fekete bors
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 4-5 fújás folyékony füst

A tojásokat meghámozom, minden alapanyagot alaposan, kissé darabosra török. 

Füstös vajkrém

  • 250 g puha vaj
  • 5-6 fújás folyékony füst

Az alapanyagokat alaposan kikeverem. Lilahagymával nagyon jó.

Hummusz

  • 250 g csicseriborsó, száraz súly
  • 100 g tahini 
  • 1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (friss, erőteljes ízű típus illik hozzá)
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • opcionális: őrölt római kömény 
  • 6-7 fújás folyékony füst

A borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Amikor puha, a főzővízzel együtt elturmixolom, adok hozzá citromlevet, olajat, kevés fokhagymát, tahinit, sózom, ha kell, vízzel tovább hígítom. 

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

5 meglepő eset, amikor nem kell közös költséget fizetni – ezt sokan nem tudják!

Sokan nem is hinnék, de vannak esetek, amikor nem kell közös költséget fizetni – íme az 5 legfontosabb kivétel.

Milliókat adnak most e-bike beszerzésére: megéri kérni, mutatjuk a részleteket

Autós vagy? Vagy netán biciklivel jársz? Minden, ami a közlekedésben érinthet téged, itt...

Fáradékony vagy, hasra hízol? Az inzulinrezisztencia 3 korai előjele

Az inzulinrezisztencia első jelei gyakran annyira hétköznapiak, hogy sokan csak legyintenek rájuk, pedig nem kéne.

Nem mindegy, hogy töltöd a mobilt: így hosszabbíthatod meg az akksi élettartamát

Előbb kell bedugni a töltőt, vagy a telefont? Minden lényeges trükk a Li-ion akkumulátorok kezeléséhez, hogy a készüléked 20–80% között maradjon, s elkerüld a túlmelegedést.