Nyitólap Ügyes-bajos Élet Őszi szünet: ekkor lesz, eddig tart 2023-ban
HIRDETÉS

Őszi szünet: ekkor lesz, eddig tart 2023-ban

Az őszi szünet 2023-ban összesen 9 napos lesz, ami valójában csak 4, hiszen november elsején egyébként sem kellene iskolába menni, a hétvégéken pedig nyilván alapvetés, hogy szünetel a tanítás.

HIRDETÉS

A szünet ebben a tanévben, ami a 2023-24-es évet jelenti, 2023. október 28-ától november 5-éig tart, az utolsó tanítási nap október 27-e, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 6-a.

Fiatal szünidő

Egyébként ezt a szünetet nem olyan régen vezették be a magyar oktatásban. 1999 előtt még szó sem volt róla, és csak 2000-ben döntött úgy az akkori oktatási kormányzat, hogy bevezetik az első félév nagyjából felénél. Az indok az volt, hogy szeptember 1-től kezdődik általában a suli, a téli szünet viszont csak karácsonykor van, így nagyon hosszú idő telik el a kettő között, ami a diákok és a tanárok szempontjából is balszerencsés.

Ha nincs még ötlet, mit csináljatok a családdal a szünetben, összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikkel rosszul nem lehet járni.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a  szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).

Szerinted elég egy 9 napos őszi szünet? Túl kevésnek érzed? Esetleg feleslegesnek tartod? Írd meg nekünk kommentben!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version