Régóta él a köztudatban az a tévhit, hogy a dolgozó nagymamák-nagypapák pótszabadságban részesülhetnek az unoka érkezése után. A legtöbben a közszférával kötik össze a dolgot: a netes jogfórumokon a kérdezők zöme azt szeretné megtudni, hogy közalkalmazottként, köztisztviselőként élhetnek-e a nagyszülői szabadsággal. Ebből következik, hogy sajnos nem minden aktív nagyszülő veheti ki az unoka után járó pótszabadságot, csak a dolgozók egy szűkebb rétege. Mutatjuk, kikről van szó.

A nagyszülő szabadság előtt érdemes áttekinteni, hogy milyen szabályok vonatkoznak a szülőkre. 2023-ban jött az újdonságnak számító szülői szabadság és az apaszabadságnál is történtek változások – nézzük előbb ezeket!

Gyermek után járó pótszabadság 2023-ban

Alapból az éves fizetett szabadság minden munkavállalónak 20 nap, ehhez adódnak a pótszabadságok életkor vagy egyéb jogosultsági alapon. (Például ha valaki veszélyes vagy mentálisan megterhelő munkákat végez, akkor is jár pótszabadság). Ha a dolgozónak 16 évesnél fiatalabb gyermeke van, akkor extra szabadságra jogosult. 1 gyerek után 2 nap, 3 gyerek után 4, 3 vagy több gyermek után 7 munkanap jár, fogyatékkal élő gyermek esetén további 2 nap kapható.

Apaszabadság: 2023-tól már 10 nap összesen

Az apának gyermek születése esetén immár 10 munkanap pótszabadság jár. Ezt a gyerek születését – vagy az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását – követő második hónap végéig lehet kivenni. A pótszabadságot az apa kérésének megfelelő időpontban, legfeljebb két részletben kell kiadni.

Mi változott? 2023 előtt az apaszabadság időtartama 5 nap volt, ikrek születése esetén 7 nap. Most minden apának – függetlenül attól, hogy ikrei születtek vagy sem – egységesen 10 nap jár. Ezeket a napokat két részletre bontják: az első öt napra az apát távolléti díj illeti meg, azaz a rendes, teljes bérét kapja meg, míg a második öt napra a távolléti díj 40%-át.

Fontos újdonság: 44 nap szülői szabadság

Új eleme a törvénykönyvnek az úgynevezett szülői szabadság, amelyet egy európai uniós irányelv átültetésével vett át a magyar jog. A 2023. január 1-től életbe lépett törvénymódosítás alapján a munkavállalót gyermeke 3 éves koráig 44 munkanap szülői szabadság illeti meg, de csak akkor, ha már legalább 1 éve fennáll a munkaviszonya. A szülő szabadság napjaira 10%-os távolléti díj jár, amelyet csökkenteni kell az erre az időszakra a munkavállalónak megfizetett GYED, GYES összegével.

De mi a helyzet a nagyszülőkkel?

Unoka után járó pótszabadság: kinek jár?

Ahogy írtuk fentebb, a nagyszülői szabadság 2023-ban nem jár minden munkavállalónak, csak egy szűkebb rétegnek. A szabályok szerint a kormánytisztviselőként dolgozók vehetnek ki 5 nap pótszabadságot az unoka érkezése után, amelyet legkésőbb a születést követő második hónap végéig kérhetnek ki. Kormánytisztviselőket találhatunk többek között a minisztériumokban, a kormányhivatalokban, a központi hivatalok szerveiben, a rendőrségen és a katasztrófavédelem szerveiben.

Hogy a közeljövőben várható-e változás, jelenleg sajnos nem tudni.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Elektromos roller kötelező biztosítás kalkulátor: ne fizess százezreket, ez csak trükk

Nagyjából 80-100 ezer elektromos roller közlekedik a magyar utakon, ezeknek 25 százaléka a közösségi rollermegosztók járműve. Régóta vitatéma, hogyan lehet használatukat szabályozni a közlekedésben,...

Pénztárcabarát iskolakezdés: gyakorlati tanácsok pénzügyi szakértőktől

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít, hogy segítsen a szülőknek megkönnyíteni az őszi iskolakezdés előtti pénzügyi döntéseket. Az MNB Pénzügyi...

Lomtalanítás lesz Újpesten 18-ától, itt vannak a részletes infók

Megszabadulnál a ronda, vedlett kanapétól? Végre rászántad magad, hogy lecseréld a matracot? Most megteheted, egy forintodba sem kerül és nem neked kell vele furikáznod:...