Kevesen tudják, hogy a Harvard ingyenes kurzusokat is kínál, méghozzá online, vagyis nemhogy kiutazni nem kell, de a lakásból se muszáj kilépni.

Egyre többen akarnak külföldi egyetemeken tanulni, ám sokak számára ez csak álom marad, mert egy olyan híres és kiváló intézmény, mint például a Harvard, igen borsos árat kér a hallgatóitól. Csakhogy vannak ingyenes kurzusai is a legendás amerikai egyetemnek, amelyeket minden megkötés nélkül meghallgathatsz te is.

Nem csalás, nem ámítás, a több tízmillió dollárból fejlesztett online oktatási program része egy folyamatosan megújuló ingyenes kurzuskínálat is. A Harvard ingyenes kurzusok tárában cikkünk írásakor éppen 127 térítésmentes online tanfolyam végezhető el, de ez a szám időnként 500 fölé is megy.

Az online jelenleg elérhető Harvard ingyenes kurzusok rendkívül változatos témákban állnak rendelkezésre. Számítógépesjáték-fejlesztéstől kezdve a középkori tengerészeti navigáció történetén át az analitikai döntéshozatali technikákig és a stratégiai vezetéstől a kínai kommunista vezetés történetén át az energia és termodinamika tudományáig vannak tanfolyamok. Ha egy ilyet elvégzünk, arról természetesen certifikációt is kapunk az intézménytől. Érdemes tehát körülnézni, mert igen jó lehetőségnek tűnik a világ vezető felsőoktatási intézmény anyagaihoz ingyen hozzáférni, ráadásul kényelmes is.

Magyarországon jelenleg a vezető oktatási témájú hírek arról szólnak, hogy a tanárok a megalázóan alacsony bérek és rossz munkakörülmények miatt sztrájkolnak, tüntetnek és a demonstrációkhoz számos diák is csatlakozik.

A Harvard Egyetemet az 1630-as években alapították, ezzel az USA legrégebbi felsőoktatási intézménye. A Cambridge-ben működő magánintézményt a világ elsőszámú egyetemeként tartják számon, rengeteg Nobel-díjas kutatót és Pulitzer-díjas írót termelt ki.

Hóvége ügyfélszolgálat

Kapcsolódó

Legfrissebb

Most fél áron a legfinomabb kajszi: 9 szuper szedd magad sárgabarack 2024-es helyszínt mutatunk

Tavaly nagyon kevés sárgabarack termett a fagyok miatt, nem is adták olcsón. Idén valamivel jobb a helyzet: a nagybani piacon 900-1200, a boltokban 1400-1600...

Bonyolult jogi ügyek? Mostantól jogász segíti a Hóvége Ügyfélszolgálat munkáját

Nemrég debütált legújabb segítő szolgáltatásunk, az Ügyfélszolgálat. Úgy éreztük, hogy nagy szükség lenne egy felületre, ahol bárki felteheti a kérdését vagy elmondhatja a problémáját....

Hogyan kell visszafizetni a CSOK-ot, ha nincs gyerek?

A CSOK nagy segítséget jelenthet gyermekes családok lakáshoz jutásában, azonban ha tervezett gyermekek után vesszük igénybe, akkor számolnunk kell azzal a lehetőséggel is, hogy...