Március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján változik a vonatok, buszok és a hévek közlekedési rendje – közölte a Mávinform. Hogyan járnak a vonatok és a Volánbusz járatai, miként alakul a közlekedés Budapesten? Utánajártunk az ünnepi menetrendnek.

MÁV menetrend március 15., 2023

Szerdán ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok, előtte és utána munkanapi menetrend érvényes.   

A Mávinform közleménye szerint a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC) vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Jelezték, hogy a vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Volánbusz menetrend a nemzeti ünnepen

A Volánbusz járatai március 15-én, szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, az ünnepi rendezvények kapcsán várható forgalomkorlátozások folyamatosan frissülő listája, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.

Így jár a HÉV

Március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon. A menetrend itt tekinthető meg.

Hogyan közlekedhetünk Budapesten? BKK menetrend március 15., 2023

Március 15-én az ünnepi rendezvények miatt Budapest több pontján is jelentősen változik a közlekedési rend – közölte a BKK.

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak.

M3-as metró és pótlóbuszok

Az M3-as metró március 15-én egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, valamint Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között jár. A belvárosi szakaszon metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig MOL Bubival, vagy gyalog közelíthető meg.

Előre tervezett közlekedési változások

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban. Március 15-én délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon, illetve a Múzeum körúton, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lesznek lezárások. A közösségi közlekedési járatok tervezett változásairól a BKK honlapján lehet tájékozódni.

Nemzeti ünnepünk közeledtével egyre több helyen vásárolhatunk kokárdát, de akár mi magunk is elkészíthetjük otthon. Útmutatónk: Kokárda készítése szalagból, papírból és horgolva – olcsó és szép!

Kapcsolódó

Legfrissebb

A magyar családok háromnegyede nem jön ki a hó végén – 200 ezer Ft hiányzik

A Cofidis kutatásából kiderült, a válaszadók háromnegyedének hiányos a családi kasszája. Nehezen jönnek ki hó végén. Ez a hiány a többségnek havi szinten mintegy...

Minden, amit a büntetőpontokról tudni kell – Mikor évülnek el?

Korábban már írtunk arról, milyen összegű pénzbírságokat kaphatsz pontosan közúti szabálysértésekért. Arról is részletesen írtunk, milyen büntetésekre számíthatsz gyorshajtásért. Most azt vesézzük ki, mikor...

Ekkor jön a családi pótlék 2023. áprilisban

Mikor érkezik a családi pótlék 2023 áprilisában? Milyen napra esik az utalás, mikor hozza a postás, mekkora a családi pótlék összege? Cikkünkből kiderül, mikor...