Március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján változik a vonatok, buszok és a hévek közlekedési rendje – közölte a Mávinform. Hogyan járnak a vonatok és a Volánbusz járatai, miként alakul a közlekedés Budapesten? Utánajártunk az ünnepi menetrendnek.

MÁV menetrend március 15., 2023

Szerdán ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok, előtte és utána munkanapi menetrend érvényes.   

A Mávinform közleménye szerint a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC) vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Jelezték, hogy a vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Volánbusz menetrend a nemzeti ünnepen

A Volánbusz járatai március 15-én, szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, az ünnepi rendezvények kapcsán várható forgalomkorlátozások folyamatosan frissülő listája, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.

Így jár a HÉV

Március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon. A menetrend itt tekinthető meg.

Hogyan közlekedhetünk Budapesten? BKK menetrend március 15., 2023

Március 15-én az ünnepi rendezvények miatt Budapest több pontján is jelentősen változik a közlekedési rend – közölte a BKK.

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak.

M3-as metró és pótlóbuszok

Az M3-as metró március 15-én egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, valamint Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között jár. A belvárosi szakaszon metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig MOL Bubival, vagy gyalog közelíthető meg.

Előre tervezett közlekedési változások

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban. Március 15-én délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon, illetve a Múzeum körúton, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lesznek lezárások. A közösségi közlekedési járatok tervezett változásairól a BKK honlapján lehet tájékozódni.

Nemzeti ünnepünk közeledtével egyre több helyen vásárolhatunk kokárdát, de akár mi magunk is elkészíthetjük otthon. Útmutatónk: Kokárda készítése szalagból, papírból és horgolva – olcsó és szép!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szülő jogai a kórházban: 5 dolog, amit a legtöbben nem ismernek

Akár váratlan (betegség, műtét), akár természetszerű (szülés, születés) ok miatt kerültök te vagy gyermeked huzamosabb ideig kórházba, jó, ha tisztában vagy jogaitokkal. Milyen jogok...

Jószomszédi iszony, avagy szomszédjogi szabályok: ki újítsa fel a kerítést?

Egy jó szomszéd örök áldás lehet, egy problémás szomszéd azonban megkeseríti a mindennapokat. Sok esetben a szakemberek is azt javasolják, hogy először próbáljunk meg...

Olcsó receptek 2000 forint alatt: paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...