Nyitólap Ügyes-bajos Ügyek Előre fizetős mérője van? Fontos bejelentést tett az MVM, erre készüljön
HIRDETÉS

Előre fizetős mérője van? Fontos bejelentést tett az MVM, erre készüljön

Előre fizetős mérő MVM

MVMleállás: A társaság áramszámlázási rendszere július 1-jétől előreláthatólag két hétre leáll, miután június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be – közölte az MVM.

HIRDETÉS

A beolvadás után Magyarországon az egyetemes áram– és földgázszolgáltatást már egyedül az MVM Next nyújtja majd – írják közleményükben. Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ezért kell leállítani egy időre a rendszert.

MVM-leállás: több szolgáltatás sem lesz elérhető

Az informatikai átállás miatt korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azoknak ügyfeleknek, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak. Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető, diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra nem lesz lehetőség. Nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem.

Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet bankkártyával fizetni, ezért a számlák kiegyenlítését az ügyfelek csekkes befizetéssel, illetve átutalással rendezhetik a számlán szereplő bankszámlaszámra. A régi áramos online ügyfélszolgálat és a hozzá tartozó MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt.

A közlemény szerint a telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított. A bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát. Rendkívüli diktálásra nincs szükség.

HIRDETÉS

Előre fizetős mérősök: ne hagyják az utolsó pillanatra a feltöltést!

Az MVM kéri előre fizetős mérőt használó ügyfeleit, akiket külön is értesít, hogy gondoskodjanak időben mérőik feltöltéséről. Online és a feltöltőpontokon ezt július 1-jén 15 óra 30-ig tudják megtenni, a leállás alatt a mérőkhöz feltöltőkód vásárlására itt nem lesz lehetőség.

Az informatikai leállásról az MVM Next részletes tájékoztató levélben is értesíti ügyfeleit. A részszámlás ügyfelek a papíralapú tájékoztató levél mellett jellemzően két eltérő fizetési határidejű részszámlát kapnak, hogy a rendszerleállás ellenére a megszokott időben végezhessék befizetéseiket.

A földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés zavartalan lesz.

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version