Tudod, milyen kedvezményekre vagy jogosult a gyermekeid után? És azt, hogy nyugdíj mellett milyen támogatásokat vehetsz igénybe? Nem vagy benne biztos, hogy megéri most nyugdíjba menned? Szívesen dolgoznál még tovább, csak nem tudod, hogy jössz ki jobban? Szeretnéd tudni, hogy hol kérhetsz segítséget idős szüleid vagy az egyedül élő szomszéd néni mellé? A legjobb helyen vagy! Indul a Hóvége új szolgáltatása, a támogatáskereső.

Mire lenne szükséged? Csak válaszd ki!

Sok olyan támogatás van, amiről talán nem is hallottál, és lehet, hogy jogosult vagy rá. A támogatáskereső szolgáltatással megtalálod az összes igénybe vehető állami vagy önkormányzati támogatást. Válaszd ki a Támogatáskeresőben, hogy mire lenne szükséged, és kiderül, hogy jogosult vagy-e rá. Abban is segítünk, hogy hol és hogyan tudod ezt igényelni, adatbázisunkban minden szükséges információ megtalálsz, hogy ne vesz el az ügyintézés labirintusában.

Támogatáskereső: így használd lépésről lépésre!

A támogatáskereső nagyon egyszerűen használható: ha tudod pontosan, hogy mire van szükséged (pl. ápolási díj, egyszeri segély nyugdíjasoknak, esetleg információt szeretnél a babaváró hitelről), írd be a keresőbe és máris kiderül, jogosult vagy-e rá és hogyan tudod igényelni a támogatást. Ha arra vagy kíváncsi, hogy a jelenlegi problémádra vagy élethelyzetedben milyen támogatásokat lehet igénybe venni, akkor használd a szűrőket a kereséshez.

Tudod például, hogy nagycsaládosként hogyan vehetsz igénybe jelzáloghitel-csökkentést?

  1. A szűrők használatával először kiválaszthatod a támogatás típusát, például, hogy munkával, utazással kapcsolatos kedvezményeket keresel, vagy éppen a gyerekekkel, idős korral kapcsolatos támogatások érdekelnek.

A támogatástípusokon belül látod a különféle ellátásokat vagy szolgáltatásokat. Például, ha szeretnéd tudni, hogy milyen családi kedvezmények vannak, akkor erre szűrve a támogatáskereső megmutatja az az összes igénybe vehető kedvezményt.(Mondjuk azt, hogy milyen jelzáloghitel-csökkentés vonatkozik a nagycsaládosokra.)

És igen, elolvashatod a babaváró hitellel kapcsolatos összes tudnivalót is.

Tudod, hogyan találhatsz ápolási segítséget mozgáskorlátozott, egyedül élő édesapád mellé?

  1. A szűrőknél azt is beállíthatod, hogy kinek van szüksége a támogatásra, így biztosan megtalálod a legcélzottabb segítséget. Ha kiválasztod például a szociális rászorultak kategóriát, azon belül pedig az ápolásra szorultak lehetőséget, akkor láthatod az érintettek rendelkezésére álló összes támogatást. (Így például a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást.)

Kapcsolódó

Legfrissebb

Megbízható utazási irodát keresel? Rémálom lehet a nyaralás, ha ezt az 5 dolgot nem tisztázod előre

Sok ember – főleg a családosok – számára felszabadító lehet, ha a nyaralást nem saját időnk és energiánk kárára szervezzük meg, hanem megbízunk ezzel...

A HBO Maxból Max lett: hogyan befolyásolja az előfizetői díjakat?

Május 21-től az HBO Maxból Max lett. Akik előfizettek a streamingszolgáltatásra, azok az elmúlt pár napban tapasztalhattak apróbb hibákat, és ha megnézzük a Max...

Mi az adóstárs és a kezes közötti különbség? Kétszer is gondold meg, mit vállalsz

Ha kölcsönt felvevő ismerősük, rokonunk felkér minket, hogy segítsük ki őket és legyünk az adóstársuk vagy kezesük, jól fontoljuk meg, mit lépünk. Az adóstárs...