Nyitólap Spórolj! Világot látnál? Ingyen utazhatod be Európát, csak jelentkezned kell
HIRDETÉS

Világot látnál? Ingyen utazhatod be Európát, csak jelentkezned kell

discoverEU-2024

Ebben a tanévben töltöd a 18-at? Akkor idén ingyen járhatod be Európát, csak ne késd le a regisztrációt! Nem kérdés, hogy mennyire szuper lenne nyáron egy ingyenes, 32 országba érvényes vonatbérelettel bejárni Európát. Mutatjuk a részleteket és hogy meddig lehet regisztrálni a DiscoverEU 2024 játékra, amellyel tiéd lehet az Interrail ingyenes vonatbérlet.

HIRDETÉS

Interrail pályázat 2024: kik vehetnek részt?

Már hét éve pályázhatnak a fiatalok az ingyenes Interrail bérletre, amelynek keretében eddig több százezer európai fiatal utazhatta be Európát. A magyar fiatalok számára ez különösen jó lehetőség, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak a mai gazdasági helyzetben, hogy beutazzák az öreg köntinenst. Ezért is jó az Európai Unió kezdeményezése, és ezért is nagyon hasznos Magyarország számára, hogy az európai közösség tagja lehet.

A DiscoverEU 2024 nevű program részeként azok pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére, akik:

  • április 16. és 30. között, a 2005. július 1. és 2006. június 30. között születettek
  • az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élnek 

Mikor kell regisztrálni a játékra?

Azok, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, az alábbi időszakban regisztrálhatnak az ingyenes Interrail vonatbérletet kínáló játékra:

A 2024. április 16-án indult regisztráció április 30-ig tart.

HIRDETÉS

DiscoverEU 2024: Hol lehet jelentkezni?

Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, a DiscoverEU 2024 menüpontnál, egészen pontosan itt.

Elsőként regisztrálni kell a játékra, majd a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban.

Mikor használható fel az ingyenes Interrail bérlet?

Ha valamiért úgy alakulna, akkor nemcsak ezen a nyáron, hanem még jövőre is felhasználható az ingyenes Interrail bérlet, amely összesen 32 európai országba érvényes.

Egészen pontosan 2024. július 1. és 2025. szeptember 30. között lehet felhasználni az utazási igazolványt.

És még egy fontos tudnivaló! Az ingyenes bérlettel legfeljebb 30 napig lehet úton lenni.

További fontos tudnivalók a jelentkezéshez

  • Ahhoz, hogy a jelentkezés biztosan érvényes legyen, a jelentkezési lapon meg kell adni a személyazonosító igazolvány, útlevél vagy tartózkodási kártya számát. 
  • Ne aggódj, ha olyan fogyatékosságod vagy egészségügyi problémád van, amely megnehezíti számodra az utazást, ehhez segítséget fogsz kapni. Nehogy ez álljon az utazás útjába, minden ezzel kapcsolatos részletet itt találsz.
  • Ha nem egyedül szeretnél menni, hanem barátokkal, akkor jó, ha tudod, hogy legfeljebb 4 főt beszervezhetsz útitársnak. A csoport minden tagjának teljesítenie kell a fent ismertetett részvételi feltételeket. Majd kapsz egy jelentkezési kódot, ezt kell a tagoknak is megadniuk a jelentkezéskor.

Magyarországon idén június 9-én rendezik az EP-választást, ahol a magyar képviselőkre voksolhat minden 18 év feletti. Fontos, hogy elmenjünk, és részt vegyünk a választáson!

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version