A tavaszi szünet és az ünnep miatt változik a menetrend a MÁV, a Volánbusz és BKK járatainál. Vasárnap óraátállítás lesz, ami több budapesti éjszakai busz indulását is érinti. Hogyan alakul a húsvéti menetrend 2024-ben? Itt van minden fontos tudnivaló.

MÁV húsvéti menetrend

A társaság közleménye szerint vonatközlekedés így változik:

  • Március 29-én a szombati,
  • 30-án és 31-én az ünnepnapi,  
  • április 1-jén a vasárnapi,
  • 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését. Várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

Volánbusz húsvéti menetrend

A buszjáratok március 28-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29-én munkaszüneti napra, 30-án szabadnapra, 31-én munkaszüneti napra, április 1-jén a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak.

Április 2-án a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án szabadnapon, 7-én a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Részletes információk itt.

Volánbusz húsvéti menetrend
Forrás: volanbusz.hu

BKK húsvéti menetrend

A tavaszi tanítási szünetben az alábbi menetrend lesz érvényben:

  • március 28-án, csütörtökön, valamint április 2-5., keddtől péntekig: iskolaszüneti menetrend;
  • március 29-én, pénteken, illetve március 31-én és április 1-én, vasárnap és hétfőn ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend;
  • március 30-án és április 6-án, szombaton szombati;
  • április 7-én, vasárnap vasárnapi menetrend.

Az óraállítás miatt március 31-én, vasárnap hajnalban a legtöbb járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd. Egyes járatokat az óraállítás időpontja menetközben ér, ezért a 918-as, a 937-es, a 938-as, a 940-es, a 943-as, a 948-as, a 950-es és a 950A, a 956-os, a 964-es, a 972-es, a 972B, a 980-as, a 990-es, a 992-es, a 994-es, a 994B, a 996-os, a 998-as és a 999-es busz esetében egy-két indulás időpontja is változik.

A 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, az óraállítás időszakában azonban egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat.

Így járnak a HÉV-ek

Nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV-ek közlekedése, a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben valamennyi vonalon. A részletes menetrendek elérhetők a BKK és a HÉV honlapján.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...