Hogyan tervezzünk a hosszú hétvégére és az ünnepekre? Nemrég még azt mondták, hűvös, esős és felhős időre készüljünk, most pedig elvileg olyan időjárásra számíthatunk, ami kedvez a szabadtéri programoknak. Jöhet hideg meleg, mi készen állunk: az, hogy húsvétkor milyen idő lesz, igazából részletkérdés, pihenni, élvezni a közösen eltöltött időt. barátokkal, rokonokkal találkozni nem időjárás kérdése. Mindenesetre azért nézzük meg, mi várható.

Húsvétkor milyen idő lesz?

Az időjárás az előrejelzések alapján nagyon jó lesz húsvétkor, akár 25 Celsius fokra is felszökhet a hőmérséklet. (Tehát számíthatunk rá, hogy ilyenkor gyakorlatilag mindenki a szabadban lesz.) Nem kell félnünk, attól függetlenül, hogy milyen idő lesz, fogunk találni bőven programokat beltéren is, kültéren is. Több helyszínen is biztosítanak elfoglaltságot minden korosztály számára. A frontérzékenyeknek viszont tényleg nem árt felkészülniük, mert elég sok lesz ingadozás.

Szombaton és vasárnap kifejezetten meleg, száraz, napos időre számíthatunk. Ha kirándulnánk, széldzsekit azért érdemes felvenni, mert erőteljes széllökésekre lehet számítani. Csapadék sem szombaton, sem vasárnap nem várható, legalábbis egyelőre ezt mondják a meteorológusok.

Mit csinálhatunk, ha jó lesz az idő?

Írtunk már arról, milyen lehetőségeink lesznek tavasszal. Lehet menni kirándulni, és persze nem kell messzire mennie az embernek ahhoz sem, hogy túrázzon, vagy piknikezzen egy jót. Március 28-án az Európa Ligetben lesz például húsvéti vásár és piknik, itt a család minden tagja kikapcsolódhat és feltöltődhet. A Városligetben is várják a látogatókat szabadtéri játékokkal, művészeti és kézműves foglalkozással. Ezekről a programokról itt és itt lehet olvasni többet.

Beltéri elfoglaltságok húsvétra

Ha van olyan múzeum, amit rég meg szerettünk volna látogatni, akkor egy esősebb, borús nap megfelelő alkalom lehet erre a szünet alatt. A hónap első vasárnapján, április 7-én az állandó kiállításokat ingyenesen lehet megtekinteni. Természetesen saját otthonunkban is van bőven lehetőség: készíthetünk közösen húsvéti díszeket, festhetünk tojást, de a főzés és sütés is szórakoztató lehet, ha teljes család beleáll. Készítsünk hagyományos húsvéti recepteket, vagy kísérletezzünk valami újjal – bármit csinálhatunk, a lényeg, hogy engedjük el magunkat, hiszen erre való a hosszú hétvége.

Mennyit tudsz egyébként a húsvétról? Töltsd ki kvízünket, kiderül, mennyire vagy felkészült!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...